.

Fotograma de 'El cuarto desnudo'

El documental mexicà ‘El cuarto desnudo’, de la realitzadora Núria Ibáñez, ha resultat la millor pel·lícula-Òpera prima del Festival Internacional de Cinema REC, de Tarragona, en una cerimònia que s’ha celebrat aquesta nit al Teatre Metropol i que s’ha emmarcat en l’univers surrealista de Salvador Dalí. El documental ha estat qualificat pel jurat com a “valent i directe”, que vol obrir “molts interrogants sobre la bogeria i la nostra capacitat de comprendre-la”.

La gala de lliurament de premis ha ofert un espectacle a partir del documental ‘Dalí, emperador de l’acció’, coproduït per Juan Desafinado, l’Aula de Cinema de la Universitat Rovira i Virgili  i TV3. Justament, enguany se celebren 40 anys de la vinguda espectacular de Dalí a la ciutat. La gala ha barrejat parts del documental amb una ‘performance’ surrealista, que ha conduït l’actriu Mercè Rovira.

El Premi del Públic ha recaigut en ‘Zoran, el meu nebot babau’, una comèdia italo-eslovena dirigida per Matteo Oleotto. El Premi de la Crítica ha estat per ‘Family tour’, un drama familiar espanyol dirigit per Liliana Torres. Com a menció especial ha estat premiada la comèdia dramàtica ‘Of horse and men’, una producció islandesa i alemanya, dirigida per Benedikt Erlingsson.

Finalment, el Premi del Jurat Jove ha recaigut justament en ‘Of horse and men’, i la menció especial, per a ‘Costa da Morte’,  un documental experimental espanyol de Lois Patiño. Tot plegat han estat 13 les pel·lícules presentades a concurs.

El director del festival, Xavier Garcia Puerto, ha subratllat especialment el fet que el públic tarragoní hagi acollit el festival “com mai ho havia fet”, tot i que ha lamentat les retallades pressupostàries i problemes tècnics viscuts al festival. No obstant això, Garcia Prieto ha afirmat que a partir d’ara “obrirem una etapa amb millors perspectives”.

El REC tanca la 13a edició amb èxit de públic

El REC tanca la 13a edició amb èxit de públic

D’aquesta manera, el REC tanca la seva tretzena edició celebrada del 3 al 8 de desembre, ahir, amb èxit de públic superant els 3000 espectadors i confirmant així que el festival disposa d’un públic fidel i que segueix les seves apostes, captivant tant al públic local com de fora.

Des de l’organització es valora com “un encert l’aposta del format més compactat i de cap de setmana llarg, sent així un atractiu de turisme cultural per Tarragona”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */