TOTS 21

La rebuda de les personalitats. Foto: Cedida

La rebuda de les personalitats. Foto: Cedida


El Ball Parlat del Sant Crist de Salomó ha posat aquest diumenge el punt i final a la temporada de representacions. A falta encara d’un recompte definitiu per conèixer les xifres exactes d’espectadors que durant el mes de maig han passat pel temple parroquial de la vila, lloc on es posa en escena el Ball, l’organització ha assegurat que “s’han exhaurit les entrades en totes les funcions”.

En aquest sentit, l’Associació Ball del Sant Crist, que treballa per a la difusió de la cultura popular i tradicional catalana, i en especial la del Camp de Tarragona, ha tornat a aconseguir l’objectiu. Una fita que aquesta posada en escena d’arrels medievals ha assolit enguany amb algunes novetats a les representacions. Han destacat la renovació de vestuari d’alguns personatges i la incorporació de noves persones a l’elenc, principalment joves de la vila.

De fet, en el dinar popular en què han pres part els membres del Ball i veïns i veïnes del poble just després de la funció d’aquest 22 de maig, l’alcalde de Salomó, Antoni Virgili, ha fet referència al relleu generacional. Virgili l’ha qualificat de “bàsic” ja que considera que “garanteix el Ball Parlat” i “és molt important per al present i futur d’una societat”.

Convidats pel Consistori salomonenc, en aquesta última funció de la campanya han assistit de públic Òscar Peris, delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i Joan Olivella, diputat de Cultura a la Diputació de Tarragona. Ha estat la primera vegada que tots ells han viscut aquest Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional en primera persona, i s’han mostrat “sorpresos pel gran esforç i treball de tot un poble per a una mateixa finalitat”.

En aquesta línia, Òscar Peris ha titllat l’espectacle d’”excel•lent”, i ha afegit que “tot i tractar-se de teatre amateur denota una gran professionalitat”. El delegat del Govern a Tarragona ha sentenciat que “un teixit associatiu tan implicat i que integra a tothom mostra que Salomó és un poble viu i amb una tradició molt arrelada”.

D’altra banda, el diputat Joan Olivella ha assegurat que “val molt la pena que la Diputació de Tarragona pugui donar suport a aquest tipus de representacions”. Olivella ha remarcat també “la implicació de tot un poble” i ha animat als integrants del Ball del Sant Crist a “conservar les tradicions”.