El conseller delegat de la constructora Teyco, Jordi Sumarroca, ha estat imputat pel jutjat d’instrucció número 1 del Vendrell. La imputació, que ha avançat El País i ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ve motivada per presumptes irregularitats de Sumarroca a l’entorn del ‘cas Torredembarra‘ i que ha acabat amb l’alcalde del municipi, Daniel Masagué, a la presó.
Segons informa el rotatiu, Sumarroca estava citat a declarar aquest dijous però es va negar a fer-ho davant el jutge. A l’empresari se li imputaria un delicte contra l’administració pública. Però els indicis de la instrucció no acaben aquí. Tant el jutge, com la Fiscalia i la Guardia Civil, estudien quines relacions tenia Teyco amb un forn de pa propietat de Masagué i amb la immobiliària del mateix alcalde.
La seu de l’empresa Teyco a Barcelona va ser escorcollada el 26 de juny, el mateix dia en què es va registrar l’Ajuntament de Torredembarra durant catorze hores. En aquest sentit s’estarien investigant possibles irregularitats en la construcció de l’aparcament de Filadors del municipi. L’oposició havia denunciat que les obres s’havien encarit un 50% i haurien estat adjudicades, presumptament, a dit.
Imputada la interventora municipal
La imputació de Jordi Sumarroca ha transcendit el mateix dia que s’ha conegut la imputació de la interventora municipal, Esther Agulló. En el seu cas, el jutge li imputa un delicte per presumpte delicte contra l’Administració pública. Es tracta del mateix delicte al qual han de fer front els regidors detinguts de la junta de govern local de Torredembarra.
Sol·licitud de ple extraordinari
D’altra banda, l’oposició (PSC, ERC i ABG) ha entrat a registre aquest migdia de divendres –tal i com va explicar Tarragona21–, la sol·licitud d’un ple extraordinari. Hores abans, l’alcaldessa accidental, Francisca Felguera, havia contestat a la demanda d’una junta de portaveus per part de l’oposició, però els partits s’hi han negat en rotund en veure que l’alcaldessa accidental volia parlar amb cadascun d’ells per separat. Felguera, a més, ha demanat al secretari municipal un informe per determinar com pot governar el municipi d’ara endavant.
“Amb les baixes de tinença d’alcaldia, la Junta de Govern ha quedat amb dues persones [Felguera i Ardèvol] i no tenen quorum per convocar juntes de govern; que és l’òrgan que aprova i acorda pagaments mensuals de nòmines i serveis, etc”, ha explicat el regidor d’ABG, Lluís Suñé. Per tant, ha afegit Suñé, “la situació actual és de KO tècnic”.
La sol·licitud d’un ple extraordinari per part de cinc regidors obliga l’alcaldessa accidental, per llei, a convocar-lo en els propers 15 dies. De no fer-ho, el ple el convocaria el secretari municipal.
En la sol·licitud de ple, els tres partits a l’oposició reclamen retornar les competències al ple que s’havien traspassat a la Junta de Govern, imputada en bloc. I, alhora, demanen retornar les competències al Secretari municipal. El 2009 el govern va acordar passar més pes de decisió als plens per retirar capacitat de gestió al Secretari municipal.
Joan Marc Salvat