.

Raül Font, avui durant una roda de premsa. Foto: Tarragona21

Raül Font, el segon per la dreta, avui durant una roda de premsa. Foto: Tarragona21

El president del Consell Esportiu del Tarragonès, Raül Font, ha demanat avui publicament que la ciutat de Tarragona es doti d’unes instal·lacions de l’INEF (Institut Nacional d’Educació Física), ja que la seva absència “és incomprensible” en una ciutat i un entorn “amb tanta activitat esportiva i comptant amb una universitat pública que disposa de molts centres i instituts de recerca”.

Font ha dit en una trobada amb la premsa que tornarà a reclamar al Rectorat de la URV tirar endavant la proposta que ja se li va formular temps enrere, i si finalment no es pogués formalitzar amb la URV “buscarem una iniciativa privada”. Disposar d’aquestes estudis professionals d’educació física “és un dels objectius que ens hem marcat al Consell Esportiu”, ha recalcat.

Font ha proposat que les instal·lacions de l’Anella Mediterrània de Tarragona siguin la base per a l’atletisme i la natació en la formació dels estudiants de l’INEF.

Mentre no es disposa d’un INEF, el Consell Esportiu fa les funcions de “centre de trobada”, amb un ampli ventall d’activitats, molt centrat en l’esport escolar, però que ha obert l’espai als discapacitats. En aquest sentit, s’ha convertit en el referent provincial i al Tarragonès hi acudeixen discapacitats de tota la província.

La tasca del Consell Esportiu inclou concessió de beques, que podria fer l’INEF, o jornades de formació a professors. En aquest sentit, el febrer de 2017 s’organitzaran unes jornades de nutrició i esport escolar d’alt nivell.

La proposta de l’INEF tarragoní va fracassar anys enrere quan el tripartit de la Generalitat va intentar crear-ne dos, un a Amposta i un altre a Cambrils, una proposta que Font considera “surrealista”.

J. Garcia