El foment de la lectura i els punts de trobada en entorns literaris són l’eix principal d’una de les activitats més arrelades al territori que que organitza el Consell Comarcal del Tarragonès i que, principalment, apropa històries a través dels contes,als nens i a les nenes de la comarca. En l’edició d’enguany i amb la col·laboració de la Fundació Privada Mútua Catalana, s’han programat 27 sessions de contes a les biblioteques i punts de lectura dels municipis d’Altafulla, la Canonja, el Catllar, Constantí, Creixell, el Morell, la Nou de Gaià, els Pallaresos, Perafort, la Pobla de Montornès, la Riera de Gaià, Roda de Berà, Salomó, la Secuita, Torredembarra i Vespella de Gaià.
L’eix temàtic del cicle de primavera va girar entorn de la Poesia. Es va oferir un menú poètic amanit amb versos, ensucrat amb rimes i salpebrat amb la veu dels rapsodes. Es va convidar a tastar abecedaris poètics, acròstics i cal·ligrames, paladejar haikus, auques, contes poètics i rodolins. L’eix temàtic del cicle de tardor ha girat entorn dels contes populars de tradició oral que revaloren i rescaten les històries que s’han transmès oralment i que han perviscut de generació en generació fins avui. Formen part del nostre patrimoni i, com a tals, s’ha de vetllar per la seva conservació.
El cicles els han portat a terme l’Agustí Farré, la Karme González, la Silvia Palazón i l’Imma Pujol. Tots quatre tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i les arts escèniques i, des de la seva manera personal d’explicar, apropen històries i emocions.
Aquesta ha estat una activitat molt ben valorada per les bibliotecàries. Tal i com diu Maribel Pérez, directora de la Biblioteca Municipal de Creixell, “és molt necessari oferir narracions orals perquè els nens i nenes puguin seguir històries que propicien la imaginació, que permeten i milloren la comprensió i l’enriquiment del seu vocabulari”.
Equip de redacció