.

Segons ha pogut constatar el Col.legi de Periodistes de Catalunya a la demarcació de Tarragona, parlant amb les persones afectades, des de fa quatre anys, diversos professionals de la comunicació d’Altafulla reben habitualment insults, amenaces, vexacions i violacions del dret a la intimitat a través de les xarxes socials per part d’usuaris anònims i perfils públics.

Aquesta pràctica “té un impacte sever en les seves vides tant dins com fora de la feina, comprometent la salut mental dels periodistes”, destaca el Col.legi en un comunicat. L’assetjament genera malestar, fomenta la inseguretat i qüestiona la seva professionalitat. Aquestes accions “busquen silenciar els periodistes i, per tant, atempten contra la llibertat de premsa i la bona salut democràtica”, continua el comunicat.

Des del Col·legi de Periodistes recorden que acabar amb el ciberassetjament “és responsabilitat de tothom”. Les xarxes socials “poden semblar un espai d’impunitat a causa de la distància i l’anonimat que ofereixen, i les víctimes es poden sentir indefenses per la manca de mecanismes legals efectius”, subrtalla l’òrgan col.legial. Per això, fa una crida “a les institucions, els partits polítics, les entitats i la ciutadania en general a contribuir per posar fi a aquesta forma de violència i a donar el suport necessari a les persones afectades”.


Altres notícies:


Així mateix, el Col.legi es posa a disposició del municipi per impulsar accions educatives i de mediació per eradicar el ciberassetjament i garantir el dret a la informació.