.

Foto de família de les participants de la jornada, amb l'alcalde, davant el Castell de Masricart. Foto: Tarragona21

Foto de família de les participants de la jornada, amb l’alcalde, davant el Castell de Masricart. Foto: Tarragona21

El Col·lectiu de Dones de la Canonja viu avui un dia molt especial, el de la celebració dels 25 anys de la seva creació. Són res més i res menys que 190 les dones canongines que formen el col·lectiu, que han decidit centrar els actes avui i al Castell de Masricart. L’entitat ha convidat diverses associacions de dones de les nostres comarques per assistir al conjunt d’actes que ha organitzat. L’alcalde, Roc Muñoz, i la presidenta de l’entitat, Manoli Vico, han dirigit unes paraules a les assistentes abans de donar inici als mateixos.

Les activitats han continuat al castell amb la xerrada ‘Dones de la Transició’, a càrrec de la historiadora Meritxell Ferré. A la una estava prevista una visita al refugi subterrani de la guerra civil i posteriorment, un dinar. El 16 d’abril, els actes d’aniversari continuaran amb un concurs de truites a la plaça de Catalunya.

Manoli Vico apuntava a Tarragona21 el seguit d’activitats que organitza el col·lectiu al cap de l’any, que inclouen tallers de manualitats, com ara de fang, pintura, llana o ganxet, i quatre sortides a l’any, una d’elles a l’estranger. “La majoria que formem l’entitat som dones grans; les joves tenen prou feina. Necessitaríem un relleu generacional. Encara que no vinguessin, voldríem que les joves s’apuntessin a l’associació. Nosaltres ja tenim una edat i cal un recanvi”.

L’alcalde ha agraït la tasca de l’entitat en el seu parlament i ha subratllat el benestar econòmic que es viu a la Canonja gràcies a la independència de Tarragona. Justament el proper 15 d’abril se celebrarà la Festa de la Municipalitat, data que commemora l’aprovació per part del Parlament de la llei que va permetre a la Canonja recuperar la seva plena independència.