.

L'obra de Núria Bellver i Raquel Fanjul gira a l'entorn de l'empoderament femení

L’obra de Núria Bellver i Raquel Fanjul gira a l’entorn de l’empoderament femení

El col·lectiu de dissenyadores valencianes Cachetejack, integrat per Núria Bellver i Raquel Fanjul, ha finalitzat un gran mural de més de 400m2 a la façana interior de l’Espai Jove Kesse.

La proposta d’aquest col·lectiu de reconeguda trajectòria internacional mostra una noia que escala per tal de superar reptes i lluitar contra els estereotips i la violència de gènere. El gran mur, que ha comptat amb l’assistència i participació de Foham Fonez, s’ha aplicat del 5 al 12 d’abril i tota la proposta ha girat a l’entorn de l’empoderament femení, reivindicant nous models no normatius per a les dones joves.

Aquesta obra de grans dimensions s’afegeix a la galeria mundial d’aquest tàndem artístic que es pot veure a festivals com l’Asalto de Zaragoza, Poliniza de València i a campanyes publicitàries a The New York Times, The New Yorker, The Telegraph, etc.

La Conselleria de Joventut, Neteja Pública i Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, amb la coordinació i seguiment de la associació Polígon Cultural, ja ha seleccionat els nou artistes que participaran a les intervencions artístiques “Ciutat Transformadora”, en el marc del projecte Murs que Parlen. L’acta amb la resolució del jurat es pot visitar al web de Polígon Cultural.

L’objectiu és promoure les manifestacions d’art urbà a través de la concessió i promoció de vuit creacions (quatre mitjançant comissariat i quatre mitjançant convocatòria pública) dirigides a artistes locals i nacionals, a banda d’un mural de grans dimensions a l’Espai Jove Kesse.

Pel que fa a les intervencions als vuit centres de transformació elèctrica (ubicats a diferents zones de Tarragona com el centre ciutat, Vall de l’Arrabassada, Campclar, Riu Clar, Sant Pere i Sant Pau i Bonavista), es realitzaran durant el mes de juny de 2019.

Ciutat Tranformadora compta amb la coordinació i projecció artística de l’entitat Polígon Cultural i la cessió dels centres de transformació elèctrica com a suport mural en col·laboració amb l’empresa Endesa.