.

.

TOTS 21


Una imatge del servei d'Urgències de Joan XXIII

El col·lapse que es va viure la jornada del 27 de gener al servei d’Urgències de l’Hospital Joan XXIII ha arribat al Parlament. La diputada per Tarragona per Iniciativa per Catalunya Hortènsia Grau ha dut al Parlament una bateria de preguntes perquè el conseller de Salut s’expliqui sobre “el mal funcionament” del servei d’Urgències de l’Hospital Joan XXIII.

Segons Hortènsia Grau i segons va denunciar la CGT, el passat dia 27 de gener es va produir un col·lapse del servei d’urgències de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona que va significar esperes de 9 hores per als pacients.

Segons el sindicat, la manca de personal per les retallades va provocar el col·lapse, alhora que va negar que fos atribuïble a l’epìdèmia de grip. Aquest va ser l’argument que la direcció de Joan XXIII va oferir a la premsa.

Grau vol saber a quines causes atribueix el Departament les esperes de 9 hores, quants llits de l’hospital estaven tancats mentre els pacients esperaven i quines mesures ha pres el Departament per evitar que es tornin a produir esperes de 9 hores al servei d’urgències.

Grau ha indicat que és “una prioritat d’ICV-EUiA fer el seguiment de la situació sanitària al Camp de Tarragona, i vetllar perquè es mantinguin la qualitat i el caràcter públic del servei”.