.

La Diputació de Tarragona, amb la col·laboració d’Anima’t Associació Cultural, organitza del 6 de novembre a l’11 de desembre el Cicle “Cinema en família”, una iniciativa pensada per a les famílies amb infants a partir de 4 anys que vol apropar a la canalla el cinema menys comercial.

El cicle tindrà lloc a l’Auditori Diputació (C. de Pere Martell 2, Tarragona) i inclourà un total de 6 projeccions doblades i subtitulades en català per iniciar els menuts en el llenguatge audiovisual. Un format que persegueix l’objectiu d’introduir-los en el format de versió original (VO), perquè més endavant puguin veure pel·lícules en VO subtitulades d’una manera espontània i natural.

Totes les sessions tindran lloc els diumenges a les 17.00 h, i les entrades es podran adquirir a l’Auditori Diputació una hora abans de la sessió. Les entrades tindran un cost de 5 € i per la compra de més d’una s’aplicarà un descompte de 2×1.

La primera pel·lícula del cicle, el 6 de novembre, serà Phantom Boy (Insaisissable), dirigida per Alain Gagnol i Jean Loup Felicioli. La seguirà el film Al sostre del món (Tout en haut du monde), de Rémi Chayé, que es podrà veure el 13 de novembre. La tercera projecció del cicle, el 20 de novembre, porta per títol Neu i els arbres màgics, i es tracta d’un programa format per 4 curtmetratges: Tigres enfilats, de Benoit Chieux; El petit brot, de Chaïtane Conversat; One, two, tree, de Yulia Aronova i Neu, d’Antoine Lanciaux i Sophie Roze.

El 27 de novembre es projectarà La cançó del mar (Song of the sea), de Tomm Moore i el 4 de desembre es podrà veure L’hivern i la primavera al regne d’Escampeta (L’hiver de Léon et le printemps de Mélie), de Pierre-Luc Granjon i Pascal Le Nôtre. Finalment, el llargmetratge El nen i el món (O menino e o mundo), d’Alê Abreu clourà el cicle el diumenge 11 de desembre.

La major part de les pel·lícules que conformen el Cicle “Cinema en família” han estat reconegudes en nombrosos festivals de cinema d’arreu del món com ara Animac (Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya), Gijón International Film Festival, el Festival KOT de Moscú o el New York International Children’s Film Festival, entre altres.