.

.

TOTS 21


El Tinglado número 2 del Port de Tarragona. Foto: Port de Tarragona

El Tinglado número 2 del Port de Tarragona. Foto: Port de Tarragona

El Centre d’Art de Tarragona, un projecte que va estar lligat a la polèmica amb la seva anterior direcció i que ha agafat el nom de Teler de Llum, tindrà un espai definitiu. Serà al Tinglado número 2 del Port de Tarragona. Quan acabi el Festival internacional de fotografia SCAN, al novembre, començaran les obres per adaptar l’espai expositiu, ha informat a aquest digital el conseller municipal de Cultura, Josep Maria Prats.

L’Autoritat Portuària de Tarragona es farà càrrec de les obres d’acondicionament de l’espai, segons ha confirmat a Tarragona21 el seu president, Josep Andreu.

L’acord es va començar a gestar amb l’anterior consellera municipal de Cultura, Begoña  Floria, i s’ha acabat de concretar amb l’actual. La gestió serà íntegrament de l’Ajuntament i el Port s’encarregarà de realitzar les millores necessàries per condicionar-lo, que aniran a càrrec del Port. De les despeses d’explotació se’n farà càrrec el consistori.

D’altra banda, Prats ha informat a aquest digital que la direcció del Centre d’Art anirà a càrrec de personal de Cultura després de la polèmica etapa dirigida per Celia del Diego. Serà per tant “gent de la casa” qui ho dirigirà.

Les obres tindran una durada d’uns tres o quatre mesos, per la qual cosa, el recinte expositiu del Centre d’Art es posarà en marxa en 2017, previsiblement al primer trimestre.

El Centre d’Art de Tarragona va ser impulsat conjuntament per l’Ajuntament i la Generalitat. Té una innegable connotació d’art contemporani i innovador. Actualment, programa una oferta per convertir racons no tradicionals de l’espai urbà en espais també de creació.

J. Garcia