.

Una imatge d’El Cant de la Sibil·la. Foto: Cedida

El proper 28 de desembre arriba per primer cop al Catllar El Cant de la Sibil·la. La representació musical serà a les set del vespre a l’Església de Sant Joan Baptista i l’entrada és lliure. Al Catllar es podrà gaudir de la mateixa representació que es fa a la cripta de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona cada any, que compta amb música i direcció del productor rierenc Sergi Planas.

L’alcalde del Catllar, Jordi Ruiz, ha explicat que “hi havia molt d’interès entre veïns i veïnes del municipi en veure aquesta representació i és per això que hem decidit portar-la a casa nostra”.

El Cant de la Sibil·la és una representació musical originada al segle X a Aquitània, i molt arrelada a Catalunya. Tot i que a partir del Concili de Trento va ser prohibida, posteriorment s’ha anat recuperant.

Una de les característiques més especials de la Sibil·la és que, a cada lloc, la música és diferent, tot i que, evidentment, amb punts en comú, un fet que ha destacat Ruiz. “És un espectacle molt bonic de veure i, a més, poder assistir a una representació musical com aquesta dins d’una eslgésia, amb la sonoritat que té, et posa la pell de gallina”, ha afegit.

El batlle ha explicat que aquest és el primer cop que El Cant de la Sibil·la arriba al Catllar, però no serà l’últim: “La intenció és que tingui continuïtat per poder d’aquí d’aquesta representació cada any”.

V.Tapias