.

Per fer les classes s’han adaptat espais del Seminari i diversos equipaments del campus Sescelades, com el CTTI. Foto: Cedida

Les classes dels graus de la facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV, afectada per les obres del seu edifici principal, han començat aquest dilluns amb la dispersió d’estudiants prevista. Altres espais del mateix campus Sescelades i l’edifici del Seminari Centre Tarraconense, a la Part Alta de Tarragona, acullen els estudiants dels diferents graus de la facultat (els d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Social, Pedagogia i Psicologia i del doble grau d’Educació Infantil i Primària) en una situació que s’allargarà fins a l’inici del curs 2026/27.

Són 1.880 els estudiants afectats per aquestes obres, que es reparteixen, a més de l’edifici Ventura Gassol, que ja forma part de la facultat, pels aularis de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria, de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química i de les facultats d’Enologia i Química. També el Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació (CTTI) acollirà algunes classes, concretament de segon de Psicologia, mentre que al Centre de Recursos per a l’Aprenenatge i la Investigació (CRAI) tindran lloc classes pràctiques amb ordinadors. Encara al campus Sescelades, el pavelló d’esports també serà utilitzat per impartir-hi, a més de les habituals assignatures d’educació física, les d’educació psicomotriu.


Altres notícies:


Si en aquests espais, malgrat els canvis, el panorama no era molt diferent a l’habitual circulació d’estudiants, el Seminari, a la Part Alta, sí que ha vist modificat el seu ambient habitual. Els i les estudiants de tercer de psicologia i els de segon, tercer i quart de la doble titulació d’Educació Infantil i Educació Primària s’han estrenat aquest dilluns en els diferents espais de l’edifici que s’han adaptat per dur-hi a terme classes universitàries.

La facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia serà un edifici totalment renovat després de les obres, que s’iniciaran aquest proper mes d’octubre –ja s’hi han dut a terme els treballs previs i els trasllats de materials– i que es preveu que estiguin llestes per al curs 2026/27. Amb un cost de 7,2 milions d’euros, la reforma integral té l’objectiu d’adequar els espais a la normativa i millorar l’eficiència energètica, així com l’accessibilitat i el confort per dur-hi a terme l’activitat docent i de recerca.