.

Savinosa

Savinosa

La Diputació, l’Ajuntament i el Col·legi d’Arquitectes de Tarragona signaran aquest divendres un protocol de compromisos en relació a l’ordenació de la finca ‘La Savinosa’, propietat de la Diputació. Serà descatalogada i el seu futur quedarà decidit per concurs públic.

Es tracta d’un espai d’uns 40.000m2 degradat i abandonat des de fa 40 anys i en el que històricament s’han reivindicat i proposat projectes diversos per impulsar l’espai de l’antic Preventori.

La Diputació de Tarragona, propietaria, descatalogarà la Savinosa, que deixarà de ser un Bé Cultural d’Interès Local, fet que permetrà el seu enderroc i noves construccions si així es decideix. En tot cas, el futur es decidirà per concurs públic segons publica avui el Diari de Tarragona, qui especifica que en el punt número 2 de l’apartat de ‘compromisos’ del protocol s’indica que “una vegada aprovada la modificació del POUM i la descatalogació de la finca, la Diputació elaborarà les bases d’un concurs públic perquè els agents privats que estiguin interessats presentin un projecte d’explotació amb un caràcter públic-privat”.

La signatura del protocol anirà a càrrec del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i del president del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a la demarcació de Tarragona, Josep Llop. Es una manera de fer front comú, després serà la Generalitat qui haurà de donar el vist-i-plau.

/* JS para menú plegable móvil Divi */