.

Nadal ha apuntat que, segons els últims estudis de la Generalitat de Catalunya, més del 62% dels habitatges del Camp de Tarragona no són accessibles

Nadal ha apuntat que, segons els últims estudis de la Generalitat de Catalunya, més del 62% dels habitatges del Camp de Tarragona no són accessibles

El candidat de Junts per Tarragona a l’alcaldia de Tarragona, Dídac Nadal, es compromet a obrir una línia d’ajuts municipals destinada a la instal·lació d’ascensors en els edificis d’habitatges que actualment no són accessibles.  “L’objectiu és ajudar a aquelles persones, moltes d’elles d’edat avançada, que viuen en edificis antics que no disposen d’ascensor per tal que puguin finançar la instal·lació a les seves comunitats”, ha manifestat Nadal.

“El fet de viure en un habitatge no accessible dificulta molt el dia a dia de moltes persones, sobretot a aquelles d’edat avançada o amb mobilitat reduïda que veuen minvades les seves capacitats físiques i no poden sortir de casa amb la facilitat que ho feien abans”, ha explicat l’alcaldable, que ha assenyalat que “part de la ciutadania que es troba en aquesta situació es veu obligada a canviar de domicili, mentre que aquelles persones que no disposen de recursos suficients es veuen tancades a les seves llars, fet que contribueix a l’aïllament social”.

Nadal ha recordat que el parc immobiliari de la ciutat de Tarragona és un dels més envellits de l’Estat espanyol i ha assenyalat que aquest envelliment presenta nombroses problemàtiques com és el fet que un tant per cent molt elevat dels habitatges no siguin accessibles. “A hores d’ara l’Ajuntament de Tarragona no disposa de dades sobre quina és la quantitat d’habitatges no accessibles de la ciutat i és per això que també realitzarem un informe detallat de diagnosi”, ha explicat Nadal, que ha apuntat que, segons els últims estudis de la Generalitat de Catalunya, més del 62% dels habitatges del Camp de Tarragona no són accessibles.

“Es tracta d’una problemàtica que afecta nombroses zones de la ciutat de Tarragona i a la qual cal posar solucions efectives”, ha manifestat l’alcaldable, que  ha assenyalat que “els tarragonins i tarragonines disposen només de les subvencions que cada any atorga la Generalitat de Catalunya per a la instal·lació d’ascensors als habitatges, mentre que en altres municipis la ciutadana pot sol·licitar també l’ajut econòmic de l’administració local”.

“El fet de disposar d’una subvenció municipal destinada a la instal·lació d’ascensors és un incentiu més per tal que les comunitats de propietaris millorin l’estat dels immobles i la seva accessibilitat”, ha destacat Nadal, que ha recordat que “l’accessibilitat dels habitatges contribueix notablement a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”.

Tot i que la creació d’una línia d’ajuts municipals per a la instal·lació d’ascensors als edificis d’habitatges és una de les propostes incloses al programa electoral, Nadal també la defensarà, en forma de moció, en el plenari previst pel pròxim dimecres dia 10 d’abril. “És una qüestió que cal iniciar al més aviat possible”, ha apuntat.