.

El detingut anava acompanyat de dos adults i dos menors d’edat que no portaven cap sistema de retenció infantil ni cinturó de seguretat.

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Camp de Tarragona van detenir el passat 7 de març a Salomó (Tarragonès) un home de 40 anys, de nacionalitat espanyola i veí de la Pobla de Montornès, com a presumpte autor dels delictes de conducció temerària, pèrdua de vigència de punts, conduir sota els efectes de l’alcohol, negar-se a fer les proves d’alcoholèmia, amenaces i desobediència als agents de l’autoritat.

Aquest cap de setmana es van fer diversos controls en vies properes a la població de Salomó per a la prevenció i detecció d’infraccions de trànsit ja que els mossos havien rebut informacions que a la zona es podien produir carreres il·legals i vehicles que circulaven a velocitats superiors a les permeses.

La detenció es va produir  la tarda de diumenge quan els Mossos d’Esquadra van aturar un vehicle a la T-202  al seu pas per Salomó. En el moment de fer les comprovacions amb el conductor, aquest tot i aturar el vehicle, no va fer cas de les indicacions dels agents i va accelerar bruscament per fugir del control.

El vehicle va fugir en direcció a la Riera de Gaià i va entrar al poble per un carrer en sentit contrari. Llavors va apagar els llums del vehicle i va continuar circulant pel poble fins que va ser aturat.

A l’interior del vehicle hi havia tres persones adultes i  dos menors d’edat. En la identificació el conductor va negar-se a fer la prova d’alcoholèmia en diverses ocasions i va amenaçar els agents.

Per tot això, van detenir-lo i també van denunciar-lo, juntament amb dos ocupants més, per no portar mascareta  i no fer ús de cap sistema de retenció infantil ni cinturó de seguretat  als dos menors d’edat.

Dispositiu de detecció de curses il·legals

En el marc del dispositiu per evitar la celebració de curses il·legals a la zona de Salomó, també es va detectar divendres un ciclomotor el conductor del qual circulava sense casc i de manera temerària per la T-204. A més tampoc disposava d’assegurança. El denunciat també va donar positiu en substàncies estupefaents.

El resultat del dispositiu va ser d’una persona detinguda i dos conductors denunciats penalment per diverses infraccions de trànsit, tres conductors denunciats per positiu en drogues i set persones denunciades per incompliment de les mesures COVID-19.

Aquest dispositiu a la zona de Salomó es mantindrà actiu en el temps per evitar un ús incorrecte de les vies.

El detingut passarà en les properes hores a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

Redacció