.

La consellera Romero veu prioritària la inversió per mantenir “el pol industrial químic més important del sud d’Europa”. Foto: Cedida

La consellera d’Economia i Finances de la Generalitat, Alícia Romero, ha destacat avui la importància cabdal de la descarbonització en la industria química per mantenir aquest sector arrelat al territori i perquè Tarragona “continuï sent el pol industrial químic més important del sud d’Europa”.

Romero ha recordat que aquest sector “genera el 12% del PIB industrial de Catalunya i molts llocs de treball directes i indirectes”, i per això ha considerat prioritari que aquesta indústria es descarbonitzi “per fer-la més neta i competitiva”. En aquest sentit, la consellera ha avançat que assolir una indústria més neta i sostenible serà un dels grans reptes que entomarà el Govern “i així es veurà en els pressupostos del 2025”.

La consellera ha fet aquestes declaracions durant una visita institucional a Tarragona, amb una primera reunió amb l’alcalde de la capital tarragonina, Rubén Viñuales, i una visita a la seu de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), on ha assistit al lliurament dels III Premis BASF-ICIQ.


Altres notícies:


També hi ha assistit el secretari d’Afers Econòmics i Fons Europeus, Francesc Trillas; el director general de Fons Europeus i Ajuts d’estat, Aleix Cubells; la delegada territorial del Govern a Tarragona, Lucía López; i el secretari d’Estat de Ciència, Innovació i Universitats, Juan Cruz.

La màxima responsable de les finances del Govern ha remarcat també la necessitat de “generar talent i que aquest es localitzi i es valoritzi al territori”. “No s’ha de trencar la cadena de valor del coneixement”, ha afirmat, tenint en compte que “creem molt coneixement en les nostres universitats i els centres de recerca, però ens costa molt portar-los a la societat”. “Si no som capaços de convertir l’estoc de coneixement que generem en noves empreses, innovació, nous productes o serveis, tot aquest esforç per generar coneixement de poc servirà”, ha conclòs.

(Més informació dels premis BASF-ICIQ, aquí)