.

.

TOTS 21


Imatge de família dels assistents a la inauguració. Foto: Covestro

Covestro ha inaugurat, avui, a la seva fàbrica de Barcelona (Zona Franca), una nova planta de destil·lació basada en una tecnologia d’última generació que permet una important reducció de monòmers en la producció de polímers que es destinen per a recobriments i adhesius. Aquestes noves instal·lacions han comportat una inversió de 15 milions d’euros i impliquen la creació de 10 nous llocs de treball per a operaris i tècnics qualificats, que suposaran un increment del 15% de la plantilla operativa del centre.

Covestro reafirma així la seva aposta per la sostenibilitat i l’economia circular. En aquest sentit, la tecnologia de destil·lació utilitzada permet que alguns components no utilitzats en el producte resultant siguin condensats i reincorporats en el propi procés de fabricació. Aquest fet garanteix una producció més sostenible de revestiments, adhesius, elastòmers i escumes aïllants d’alt rendiment per a les indústries de l’automòbil, la construcció i el tèxtil, entre altres.

“Amb aquesta nova planta donem un nou i important pas endavant en el nostre compromís amb la sostenibilitat i, alhora, atenem la creixent demanda de les nostres indústries client per a disposar de productes que compleixin amb les normes vigents d’higiene industrial i, en paral·lel, amb els exigents estàndards de qualitat”, ha apuntat Fernando Peirón, director de la fàbrica de Covestro a Barcelona, en la inauguració celebrada aquest matí. Aquest acte, ha estat presidit per Roger Torrent, Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, i Jaume Collboni, Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona; i ha comptat amb la presència de personalitats com Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball, Natàlia Mas, directora general d’Indústria i Pere Navarro, Delegat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, entre altres.

Per part seva, Andrea Firenze, director general de Covestro a Espanya, ha afirmat: “a Barcelona, iniciem una nova etapa amb un conjunt d’inversions per a 2021 i 2022 amb l’objectiu de convertir est centro en una instal·lació flexible capaç de llançar productes més sostenibles al mercat”. I ha afegit: “totes les inversions que estem duent a terme al país contribueixen a la nostra estratègia de sostenibilitat i economia circular a llarg termini i estan en línia amb el nostre propòsit de fer del món un lloc millor”.

Tecnologia sostenible d’altes prestacions

La tecnologia de poliuretà està reconeguda per les seves altes prestacions i versatilitat. En aquest sentit, Covestro s’esforça contínuament a millorar els estàndards d’higiene industrial amb productes de baix contingut en monòmer, que són crucials en tota la cadena de valor de la indústria de pintures, recobriments i adhesius.

A partir d’aquesta nova planta, el centre de Barcelona ampliarà la seva producció d’Ultra line, la gamma d’enduridors de poliuretà de Covestro que milloren els estàndards actuals d’higiene industrial i seguretat de producte en tant que es caracteritzen pel seu sota contingut de monòmer, permetent valors inferiors al 0,1% en tota la cadena de valor. D’aquesta manera, els productes de la línia Ultra permeten als fabricants de revestiments i adhesius oferir als seus clients millors estàndards d’higiene laboral mantenint les seves altes prestacions i, alhora, compleixen amb els nous estàndards de seguretat i ús de substàncies químiques en el mercat europeu.

Cap a la plena circularitat

La posada en marxa de la nova planta de destil·lació de Barcelona, juntament amb les recents inversions de Covestro a Espanya, s’emmarca en la nova visió corporativa presentada per Covestro en 2020, que té com a meta la plena circularitat a llarg termini. Per a aconseguir-ho, la companyia aposta per operar íntegrament amb matèries primeres renovables, com el CO₂, la biomassa o el reaprofitament de productes que arriben al final de la seva vida útil, així com l’ús d’energies renovables per a les seves plantes, la recerca en noves línies de reciclatge industrial i la promoció d’aliances amb tots els actors de la cadena de valor.

Redacció