.

Barri de La Patà a Constantí. Foto d'arxiu

Barri de La Patà a Constantí. Foto d’arxiu

L’Ajuntament de Constantí ha convocat una Junta Local de Seguretat per solucionar el problema de les ocupacions il·legals al barri de La Patá. Tal com ha pogut saber Tarragona 21 el proper proper 29 de gener a les 9h s’ha convocat una Junta Local de Seguretat a la que assistiran membres de la policia local, mossos i el representat de la subdelegació del govern a Tarragona, Jordi Sierra, amb l’objectiu d’analitzar la situació d’ocupació de les vivendes situades prop del CAP del municipi.

Cal recordar que des de desembre del 2013 diverses famílies d’ètnia gitana ocupen 40 habitatges de l’ urbanització també coneguda com ‘La Patà’ a Constantí. El degoteig de persones va anar en augment fins a dia d’avui. En total sumen unes 220 persones vivint entre quatre blocs de la urbanització.

El passat divendres aquest mitjà va publicar una carta d’una veïna del municipi en la que criticava les dificultats de convivència d’aquest barri. “Me he tenido que ir de Constantí” començava dient “No es justo, no digo que no tengan derecho a una vivienda, pero no es justo la ocupación ilegal de ella” reivindicava aquesta veïna. La carta feia també referència a la manca de neteja i afegia “són tan pijos que ocupan chalets, añadiendo el estar enganchados a la luz al agua y que se comercie con estas viviendas, porque también se venden las llaves de unos a otros”.

Per la seva banba, des del col·lectiu, Miguel Gavarre, ha afirma que ja s’han possat mesures per organitzar la neteja i garantir la seguretat a la zona. “S’ha decidit posar dos presidents a les escales de veïns però que en les properes setmanes es decidirà el tercer i el quart. “El president s’encarrega de tot el bloc sobretot en temes de convivència entre els veïns o alarma social” i “en les darreres setmanes s’han encarregat de l’arrenjament de les escales i cada veí s’ha pintat el seu replà” explica el portaveu.

Un altre intent d’ocupació en els darrers dies

Es dóna la coincidència que el mateix dia la Policia Municipal i la regidoria d’Habitatge van poder aturar un intent d’ocupació molt prop de la zona. Poques hores desprès que els ocupants entressin a la vivenda es va reforçar la porta de seguretat amb una porta blindada. Segons explica el batlle del municipi, Òscar Sànchez, totes les ocupacions que s’han intentat fer, unes 7, s’han pogut aturar”. Sànchez reivindica “si l’anterior equip de govern hagués actuat com ho hem fet nosaltres no existiria el barri de La Patá”.

Imatge de les cases que van intentar ser ocupades divendres. Foto: Xarxes Socials

Imatge de les cases que van intentar ser ocupades divendres. Foto: Xarxes Socials

B.U.