.

Un instant de l'acte.

Un instant de l'acte.

Ahir 17 de juny es va celebrar, amb gran èxit de participació, el II Fòrum Tarragona Smart, organitzat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City. L’acte tenia com a objectiu principal crear un espai de debat entre professionals experts en diverses matèries i vinculats als projectes de la Fundació, al voltant de la transformació de Tarragona en una ciutat Smart.

L’activitat central del Fòrum es va dur a terme en 10 taules de treball, centrades en les següents disciplines: TIC, Cultura i Patrimoni, Turisme, Mobilitat, Energia, Aigua, Salut, Innovació, Societat i Construcció. Algunes de les claus destacades de les conclusions van ser la necessitat de crear espais de trobada entre els diversos sectors per ajudar a crear un eix transversal en la construcció de la ciutat smart, la implantació de l’open data, o la generació d’espais de col.laboració i sinèrgia per esdevenir un pol d’atracció d’idees i talent. En aquest sentit, és clau el paper de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, com a espai transversal cohesionador de les iniciatives i projectes innovadors a la ciutat.

A l’obertura de l’acte, el conseller de Promoció Econòmica i Ocupació, Xavier Tarrés, va destacar la importància de l’aportació dels professionals per “enriquir encara més els fonaments smart”, així com “encoratjar Tarragona per seguir endavant i ser un referent mediterrani”.

El Fòrum va comptar amb una ponència a càrrec de Pablo Sánchez Chillón, expert en innovació urbana, que va parlar de les possibilitats d’integrar les TIC a l’entorn urbà i adaptar les ciutats al moment tecnològic que vivim. Sánchez va destacar la necessitat de cercar la proximitat i l’apoderament del ciutadà en aquest procés urbanístic.

L’acte va servir també com a marc per a la presentació de la sèrie televisiva sobre ciutats romanes en què Tarraco serà protagonista. Es tracta d’un projecte de realitat augmentada organitzat per la Fundació, en col·laboració amb Digivisión. La presentació del projecte va anar a càrrec de José Antonio Muñiz, i es va projectar un avenç del contingut de la sèrie que es podrà veure pròximament a TVE i a diversos canals internacionals.