.

Estat actual del vestíbul del teatre auditori de Torredembarra, amb brutícia, runa i amb signes evidents d'haver estat objecte de robatoris

Estat actual del vestíbul del teatre auditori de Torredembarra, amb brutícia, runa i amb signes evidents d'haver estat objecte de robatoris. Foto ACN

CiU Torredembarra ha volgut recordar avui mitjançant un comunicat que la desviació pressupostària del Teatre Auditori prové de l’anterior govern entre el PSC i ERC. Per aquest motiu consideren que “si ara s’ha de retornar una subvenció és per la mala gestió del PSC i ERC abans que estigués governant CiU, perquè van preveure un pressupost sense els diners suficients per acabar-lo”.

A continuació el comunicat íntegre:

“Després de la visita realitzada pel nou Govern municipal amb els mitjans de comunicació al teatre auditori de Torredembarra, la federació local de Convergència i Unió de Torredembarra vol informar de les següents consideracions que creiem imprescindibles i que no s’han anomenat durant aquesta visita:

-Coincidim que l’estat del Teatre-Auditori és lamentable i, per això, l’anterior equip de Govern de CiU-PP-GIT estava rescindint tots els contractes i la intenció era tapiar-lo fins que es trobés la forma per poder-lo finalitzar, donada la desviació pressupostària que s’havia generat amb el projecte que va fer el govern socialista i d’ERC anterior al de CiU.

-El Partit Socialista i Esquerra Republicana, quan estaven al govern (anterior al de CiU-PP-GIT), va fer un avantprojecte del teatre que costava dos milions d’euros. Passats 30 dies, es va licitar i el preu va ascendir a 4 milions i executant-se en faltava 1 milió que no estava pressupostat i, per això, es va haver d’aturar, perquè el govern no disposava d’aquest milió que PSC i ERC no havien contemplat. Considerem lamentable que es traspassin els errors i diguin que la culpa és del govern que presidia Convergència i Unió quan aquesta desviació pressupostària ja venia donada per la seva incompetència en aquell moment.

-Remarquem que l’error radica a l’inici d’aquesta obra, quan governava PSC i ERC, perquè l’arquitecte presenta un avantprojecte de 2 milions d’euros i quan surt guanyador el seu projecte i guanya la licitació, el preu ja no són dos milions sinó que en són 4. També, Convergència i Unió es troba que el projecte d’escenografia estava tan mal fet que quan s’adjudica a l’empresa que havia participat en la licitació diu que falta mig milió d’euros més per adequar-lo correctament.

-Convergència i Unió es va abstenir junt amb tota l’oposició en bloc, quan estava a l’oposició, durant la votació del projecte per no entorpir la gestió, però consideràvem igual que considerem ara que no eren correctes ni la situació ni el projecte del teatre. Recordem que, durant el govern PSC-ERC, es van voler fer i licitar dos teatres a la vegada (Cal Maiam i el Teatre-Auditori) i la casualitat va ser que va guanyar en els dos teatres la mateixa empresa: Transcornejo.

-Els contractes que s’havien rescindit fins a la data eren el de l’obra – que al sobrepassar el 20 % s’havia de rescindir el contracte i fer una nova adjudicació amb un nou concurs (tal com marca la llei), però no hi havia els diners per realitzar-ho -, també el de l’escenografia i ara s’estava rescindint el contracte de les butaques i de la climatització. Tot seguit, la voluntat era la de rescindir el contracte a l’arquitecte que tants errors va cometre i no va saber calcular la despesa total del teatre.

-Volem deixar clar que si ara s’ha de retornar una subvenció és per la mala gestió del PSC i ERC abans que entrés el govern CiU-PP-GIT, perquè van preveure un pressupost i uns diners que no tenien per acabar-lo i no sent una obra prioritària i sense cap projecte d’ús.

Donat que aquests dies també s’ha parlat de la gestió del pàrquing Filadors, volem explicar que estem d’acord en què es un tema que s’havia de donar una solució donat l’elevat cost que tenia per al seu manteniment. Per aquest motiu, el govern de CiU-PP-GIT esperava tenir l’empresa pública totalment enllestida, per tal de poder reduir els costos a la meitat i fer-lo obert 24 h.

És cert i coincidim que el cost de manteniment és elevat i, per aquest motiu, l’empresa pública havia de fer-se càrrec de minimitzar els costos i explotar el pàrquing a meitat del cost actual. També, es contemplava deixar una sèrie de places reservades per a veïns o aquelles persones que ho sol·licitessin. Aquest pàrquing va ser concebut com un equipament de present i de futur per donar un millor servei al centre del municipi amb una important zona comercial”.