.

Imatge de família després de la recepció als 18 nadons de l’últim any a Castellvell. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Castellvell del Camp ha celebrat, aquest dijous 30 de maig, al Parc de les Oliveres, l’acte de benvinguda als 18 nadons de l’any 2023 que resideixen al municipi. En la tradicional recepció, l’alcalde Josep Sabaté va lliurar a les seves famílies un obsequi amb peces de roba per a nadons elaborades per una artesana del poble.

Un any més, es va aprofitar la coincidència de la recepció amb la festivitat de Corpus per convidar amb coca amb cireres a les famílies i amb coca dolça als nounats, compartint una copa de cava o un refresc plegats. Algunes d’aquestes famílies nouvingudes ja es coneixien de la llar d’infants i d’altres es van conèixer per primera vegada.

L’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, acompanyat de gran part dels regidors del consistori, explica que l’acte de benvinguda “és una celebració molt agraïda, on es fa partícips a les famílies dels nadons, amb l’objectiu de passar una estona agradable i d’emportar-se un bon record”. Sabaté i la resta de regidors van posar en valor que actes com aquest “afavoreixen la cohesió veïnal i el sentiment de pertinença al poble”.


Altres notícies:


Castellvell del Camp ha viscut en els últims anys un creixement progressiu de població, especialment, a la franja jove de la piràmide. Des del 2010 fins a l’actualitat, s’ha registrat un nou repunt de població, passant dels 2.600 habitants (2010) als més de 3.000 actuals. L’increment és fonamentalment de famílies joves amb fills en edat escolar o preescolar. Això també es tradueix amb un augment significatiu del nombre d’inscrits a la llar d’infants i a l’escola Santa Anna. De fet, cada any es registra al municipi una mitjana de 18 a 21 nounats.

Josep Sabaté explica que “observem que en els últims anys està venint molta gent a viure a Castellvell”. L’alcalde considera que aquest increment demogràfic es deu principalment a la qualitat de vida que ofereix el municipi: “La gent ve a Castellvell per la qualitat de vida, per les comunicacions, per la infraestructura social i equipaments com l’escola o la llar d’infants, per les seves activitats i perquè aquestes persones es troben ben acollides”. En definitiva, “quan hi ha qualitat de vida hi ha salut i, quan hi ha salut, hi ha benestar”, conclou el batlle.