.

Una de les visites de l'alcalde als barris de Reus. Foto: Cedida

Una de les visites de l’alcalde als barris de Reus. Foto: Cedida

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va completar el passat 30 de novembre el programa de proximitat de l’Alcaldia “Convivències amb l’alcalde” que va posar en marxa el 13 d’octubre de l’any passat amb un balanç de 38 dies d’immersió als barris de la ciutat, 32 barris visitats i 408 propostes de millora recollides, 264 de les quals amb programa “Convivències amb l’alcalde” i 144 a mb les “Converses amb l’alcalde”.

“Convivències amb l’alcalde” és un programa d’immersió total als barris que es va fixar com a objectius millorar la qualitat de vida de les persones, millorar les formes de relació amb la ciutadania, ampliar els vincles comunitaris, vincular les entitats a la xarxa comunitària del territori, facilitar l’organització de la ciutadania als barris i des de la proximitat, debatre amb els agents socials dels barris, aconseguir accions col·lectives amb objectius col·lectius, i treballar per millorar l’acció municipal als barris, i de retruc al conjunt de la ciutat.

Durant l’any de durada del programa, l’alcalde va visitat 32 barris:

  • Octubre: Barris Gaudí, de la Mineta i la urbanització el Pinar. 29 propostes de millora, entre les quals, la necessita de fer reparacions a l’entorn de l’Institut Gaudí com l’arranjament de rajoles o la incorporació de mobiliari urbà com bancs i papereres.
  • Novembre: Barris Pelai, Sol i Vista, Immaculada, Santuari, Misericòrdia i les urbanitzacions Pi i Blancafort. 29 peticions. Un exemple, l’arranjament de les voreres de la urbanització Blancafort
  • Desembre: Xalets Quintana i la zona compresa entre la Riera Miró i el Carrer del Roser. 21 propostes com, per exemple, la recol·locació dels contenidors de recollida al carrer d’Alcover
  • Gener: Barris Juroca, Montserrat, Parcel·les Casas i urbanització Mercader. 39 propostes, per exemple, millora del parc dels Lledoners amb més bancs, papereres.
  • Febrer: Barris Mas Abelló, Sant Josep Obrer, Mas Pellicer i Mas Carpa. 47 propostes de mmilora, com problemes derivats de les arrels dels arbres de Mas Abelló.
  • Març: Barri Poetes, Escorxador, Camí De Riudoms, Av. Països Catalans. 39 peticions com l’adequació de la plaça de la Cultura de la Pau
  • Abril: Barri Fortuny, urbanització Pàmies, Mas Iglésies. 19 propostes de millora, com per exemple, posar ordre a la rotonda del carrer d’Astorga amb el carrer de Milà i Fontanals
  • Maig: Carrer Ample, el barrri Niloga i l’avinguda de Sant Jordi. 16 propostes de millora, com el canvi de mobiliari urbà al carrer del General Moragues.
  • Octubre: Mas Vilanova i al barri Monestirs. 15 propostes com, per exemple, millorar el pas del passeig per a persones amb mobilitat reduïda a la confluència del carrer dels Gegants amb el carrer de Miami.
  • Novembre: Barri del Carrilet. 18 propostes de millora, com adequar i millorar l’entorn de la plaça de la Ràdio.

408 propostes de millora recollides
“Convivències amb l’alcalde” ha recollit 408 propostes de millora en un any, 264 estrictament amb Convivències, i 144 amb les Converses amb l’alcalde. En general són petites reparacions de la via pública: reparacions de rajoles, neteja de pintades a les parets, canvi mobiliari urbà com bancs i papereres. Petites actuacions però que són importants per als veïns i veïnes que en molts casos, no saben com canalitzar i fer arribar la incidència a l’Ajuntament.

Les sol·licituds de millora es registren. És recull la petició i s’introdueix al circuït municipal per donar-li resposta igual que si la presentés directament a l’Oficina d’Atenció Ciutadana o la bústia de queixes i suggeriments del web de l’Ajuntament.

“Convivències amb l’alcalde també ha fet una funció d’informació i d’assessorament a veïns i veïns de a peu, que desconeixen els canals oficials. No són incidències, sinó consultes, per exemple, sobre com fer els tràmits d’empadronament o com tramitar la targeta daurada. Aquestes peticions es responen al moment o, si són més complexes, es torna la resposta posteriorment, via telefònica.

Converses amb l’alcalde
El programa “Convivències amb l’alcalde” inclou el projecte “Converses amb l’alcalde”. L’alcalde ha atès personalment i sense cita prèvia els veïns i veïnes de la ciutat, recull les seves peticions i inquietuds; i intercanvia impressions directament amb la ciutadania. Aquí les qüestions ja no són tant espontànies, sinó que són temes que preocupen a ciutadania, que s’acosta a explicar-nos-els als centres cívics on fem les trobades.

En les 10 sessions que s’han fet, s’han recollit 144 qüestions: 59 estan relacionades amb la via pública, neteja, manteniment, etc…; 35 amb la Guàrdia Urbana, seguretat, mobilitat, etc…; 11 amb Medi Ambient; 5 amb el transport; 4 amb Benestar Social; 2 amb Aigües; 1 amb Hisenda; 1 amb Ensenyament; i 26 amb temes diversos.

D’aquestes 144 qüestions plantejades, 122 ja estan resoltes i 22 estan en tràmit.