.

Les persones interessades es poden inscriure omplint un formulari online

Les persones interessades es poden inscriure omplint un formulari online

El Departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils ha organitzat un curs de Primers Auxilis i ús del Desfibril·lador, en el marc del projecte Cambrils Ciutat Cardioprotegida i amb l’objectiu de donar unes eines bàsiques a la ciutadania davant d’una situació d’emergència. L’activitat formativa es portarà a terme el dilluns 20 de maig, de les 17 a 19h, a la Sala d’actes del Casal Municipal, situat al passeig de Sant Joan Baptista de la Salle, número 13. Aquesta formació és oberta a tota la ciutadania i de totes les edats, totalment gratuïta i va a càrrec de Creu Roja. La inscripció es pot formalitzar en aquest enllaç: Inscripció: 1rs Auxilis i ús del Desfibril·lador.

Aquesta campanya de sensibilització es complementa amb les formacions que des de l’Ajuntament de Cambrils i l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat s’han realitzat a treballadors i treballadores dels diferents equipaments municipals, així com les activitats de Suport Vital Bàsic i ús del DEA dirigides a l’alumnat de 2n i 5è de primària i de 2n de la ESO dels centres educatius de Cambrils dins el Programa d’activitats en matèria de Salut i Igualtat. Així mateix, l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat també realitza una activitat dirigida a l’alumnat de 4t de la ESO.

El passat novembre es va ampliar la xarxa de desfibril·ladors automàtics (DEA) del municipi, que actualmente compta amb 19 aparells: 15 desfibril·ladors (DEA) instal·lats a llocs públics donant cobertura a tot el territori cambrilenc, i de fàcil accés per al ciutadà per tal que qualsevol persona pugui fer ús dels aparells sense que aquesta disposi de formació prèvia, més els 4 aparells mòbils ubicats als vehicles de la policia local.

Els últims DEA adquirits per l’Ajuntament de Cambrils estan instal·lats al Carrer Eridà, Cambrils Mediterrani, edifici Panoràmic i al barri del Molí de la Torre, ubicat a la façana de l’Escola Cambrils, a banda dels desfibril·ladors mòbils ubicats als vehicles del cos de la policia local.

La ubicació dels equips s’ha fet en base a criteris de densitat poblacional i de centralitat en els diferents nuclis urbans, prioritzant aquells espais concorreguts i de fàcil accés, que siguin fàcils de recordar per a la ciutadania. Es pot consultar la xarxa de desfibril·ladors en el següent enllaç: Xarxa DEA (clicar Geoportal/DEA).

En les primeres sessions formatives amb personal de l’Ajuntament que es van fer coincidint amb aquest ampliació, el novembre i desembre, es van escollir treballadors i treballadores que estan en contacte amb un nombre important de persones com és el cas de conserges de centres educatius o edificis municipals, personal de la biblioteca o persones que realitzen desplaçament pel carrer, com inspectors/es, persona de brigades i personal tècnic.

L’objectiu dels cursos és aprendre a fer suport vital basic amb l’ús d’un desfibril·lador extern automatitzat (DEA). El suport vital bàsic amb l’ús de desfibril·lador és la primera acció a fer en les víctimes amb aturada cardíaca. En el curs implantat es recreen diferent situacions que podem ser reals i que requereix coneixements i habilitats per poder actuar el més ràpid possible.

Les persones participants aprendran com reconèixer una persona inconscient, com realitzar compressions toràciques i respiracions de suport, utilitzar el desfibril·lador extern automatitzat de forma segura, col·locar en posició lateral de seguretat una víctima inconscient que respira i com actuar davant d’una víctima ennuegada.