.

Els bolets es poden collir, plegar o fins i tot caçar. Són diferents maneres d’anomenar la recol·lecta dels preuats fongs de tardor. Ara, també es possible “collir-los amb la mirada”, en una exposició que recull espècies de bolets reproduïts fidelment amb fang per l’artesana Fina Vilajosana. ‘Els bolets i la casa de pagès’ s’ha inaugurat aquest dimecres al vespre al Palau Bofarull de la Diputació a Reus, on es podrà visitar de franc fins al 4 de novembre, en horari d’11.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 20.00 h, de dimarts a dissabte.

L’exposició aplega desenes de rovellons, llenegues, moixernons i altres exemplars que es poden trobar a Catalunya, així com altres mostres de la gastronomia catalana, elaborades també en fang per Vilajosana, reconeguda com a mestra artesana per la Generalitat. L’artista és l’autora de les peces que s’exposen al Museu d’Art del Bolet, al municipi de Montmajor, al Berguedà. Fina Vilajosana és coneguda arreu per l’originalitat i virtuositat de la seva obra, així com pel seu domini de la tècnica de la ceràmica i pel bon coneixement que té dels bolets.

La mostra l’ha inaugurat el diputat de la Diputació de Tarragona Mateu Montserrat, acompanyat de l’artista i del fundador de l’Associació Micològica de Tarragona i representant de la Societat Micològica de Catalunya, Ernest Gatell. El nombrós públic assistent, part del qual provinent de Montmajor, ha visitat l’exposició i ha conegut la història del Palau Bofarull, en una visita comentada.

L’exposició ‘Els bolets i la casa de pagès’ mostra als visitants la gran varietat de bolets existent a Catalunya, i els proposa un repte gens senzill: descobrir un únic bolet real que s’amaga entre tots els de ceràmica.