“L’ocupació i la seguretat a Tarragona des d’una perspectiva feminista interseccional: l’impacte de les LGTBI-fóbies” és el tema de la jornada que se celebra avui a Casa Canals amb diferents conferències sobre aquesta temàtica.
A la jornada s’ha presentat la “Diagnosi sobre la percepció de les LGTBIQ+fóbies en els àmbits de l’ocupació i la seguretat a la ciutat de Tarragona” perquè són on es plantegen més desigualtats. La consellera de Serveis Socials, Feminismes i LGTBIQ, Carla Aguilar-Cunill, ha afirmat que “estem tractant l’àmbit de seguretat perquè cada dia hi ha agressions a aquestes persones pel fet de ser qui són i també de l’ocupació perquè hi ha un problema molt greu en el mercat laboral per a les persones LGTBIQ i també per a les persones trans”.
La Diagnosi s’ha elaborat amb una metodologia participativa. Així, hi ha col·laborat el Servei Municipal d’Ocupació i la guàrdia urbana, que són elements fonamentals, i també s’ha comptat amb les entitats que treballen en aquest àmbits les quals han donat la seva visió de la societat. A partir de tot plegat, ha assenyalar la consellera “podem conèixer la realitat i dissenyar polítiques públiques que responguin a les necessitats que la ciutadania ens trasllada”.
La Diagnosi ha estat elaborada per Sam Fernández i Elisa Alegre. La consellera, Carla Aguilar-Cunill, ha manifestat que la regidoria vol incorporar totes les qüestions de LGTBIQ amb la voluntat de treballar perquè la nostra ciutat sigui feminista, igualitària i un espai de llibertat. A la jornada també hi ha participat la directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata Solsona.
Equip de redacció