.

La denúncia gira entorn al contracte de la brossa a Tarragona

La denúncia gira entorn al contracte de la brossa a Tarragona

La Fiscalia de Tarragona ha arxivat la denúncia interposada a l’abril per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) referent al contracte de la brossa a la ciutat que l’Ajuntament de Tarragona té amb l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas S.A (FCC).

La Fiscalia argumenta que per obrir procediment penal “cal que la il·legalitat sigui evident, patent, flagrant i clamorosa” i “no hi ha prou que sigui contrària a dret”, fent evident que almenys ha estat contrària als interessos de la ciutadania i irregular des del punt de vista de la gestió pública.

La CUP de Tarragona assegura que seguirà treballant per aclarir el cas i altres casos de corrupció que s’hi puguin donar a la ciutat.

Possibles irregularitats

Segons va avançar en el seu moment la CUP en un comunicat, el contracte de “concessió administrativa per a la prestació del servei de recollida i transport de residus urbans, neteja viària i de platges i de gestió de la deixalleria municipal i de la planta de vehicles fora d’ús del municipi de Tarragona” va ser adjudicat pel Ple de l’Ajuntament a l’empresa FCC el 2 de maig de 2002 per un import de 8.831.906,40 euros l’any i per una durada de 10 anys, al que a més s’hi va afegir el servei de neteja de platges l’any 2004, la qual cosa va suposar un import inicial del contracte de 9.159.885,41 euros.

Les controvèrsies denunciades per la CUP al voltant del contracte amb FCC –més enllà del preu d’adjudicació que ja consideren elevat– van començar el 2006, quan, segons apunten, es va acordar modificar elevar la revisió de preus anual de la concessió per sobre de l’establerta en el Plec de clàusules administratives que havia regit el concurs de licitació, que passava a ser d’un 0,93% de l’IPC a un 1,93%.

Amb l’aprovació d’un nou pla de gestió de residus municipal el 2009, “FCC no complia amb els objectius previstos, ni amb els fixats per la Generalitat per a la gestió de residus”. Davant aquest escenari, el consistori va optar per “modificar el contracte” amb FCC, segons la CUP “per tal de no haver de resoldre’l anticipadament ja que això hagués comportat una indemnització a l’empresa i possiblement la pèrdua de la seva condició d’adjudicatària”.

D’acord amb aquesta petició, FCC va demanar una pròrroga de la concessió i un augment de l’import anual a 16.970.041,24 euros l’any, per allargar el termini deu anys més des de la data de finalització de la concessió inicial. A partir d’aquí, l’objectiu de l’adjudicatària era “modificar la revisió de preus un cop més sense tenir en compte les exigències del Plec i realitzar una nova inversió per import de 14.163.792,28 € per mantenir l’equilibri econòmic de l’empresa”, segons ha informat el partit denunciant.

-Més detalls en -aquest enllaç-