.

El 3 de març Katiana Vicens Guillén, consellera del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE), farà una visita a l’escola Camp Joliu de L’Arboç del Penedès per preparar la delegació d’alumnes que participarà en el Debat de la Joventut Europea La teva Europa, la teva veu! que tindrà lloc a Brussel·les del 17 al 19 de març del 2016.

L’escola Camp Joliu és l’únic centre de l’Estat que ha estat seleccionat per participar en aquest debat que organitza cada any el Comitè Econòmic i Social Europeu, en el qual els estudiants aborden temes d’interès europeu amb d’altres joves d’arreu del continent.

La consellera del Comitè Econòmic i Social Europeu prepararà amb tres alumnes i un professor la sessió de debat, que aquest any se centrarà en el tema de la migració a Europa. La Sra. Vicens Guillén també explicarà a què es dedica el CESE i quina és la seva funció com a portaveu de la societat civil europea. Al debat que tindrà lloc a Brussel·les es demanarà a alumnes de tot Europa que proposin mesures concretes que podrien prendre les escoles, associacions, etc. per millorar la integració dels joves migrants en les societats europees. La consellera del CESE ha destacat que “l’edició d’aquest any de la iniciativa ‘La teva Europa, la teva veu!’ és una ocasió única perquè els joves d’arreu d’Europa es reuneixin per debatre sobre els reptes fonamentals de la societat d’avui en dia, com ara la migració, i per poder assegurar que la seva veu sigui escoltada a les Instituciones europees”.

De les més de 400 candidatures provinents dels vint-i-vuit Estats membres de la UE i, per primera vegada, dels actuals cinc països candidats (Albània, Turquia, Montenegro, Sèrbia i l’antiga República iugoslava de Macedònia) s’han triat 33 escoles. El CESE organitza aquest acte per setè any consecutiu per garantir que en l’elaboració de les polítiques de la UE es tinguin en compte les opinions, les experiències i les idees dels joves.

En presentar la seva candidatura, l’escola Camp Joliu de L’Arboç del Penedès va explicar per què volia participar en l’acte: “A Camp Joliu animem als alumnes a implicar-se en el seu entorn i que coneguin la diversitat cultural i social que hi ha a Europa i el món. Per aquest motiu poder participar a “Your Europe, Your Say” ens permetrà aprofundir en el coneixement de la realitat europea, així com implicar-nos en les diferents qüestions d’actualitat que afecten a la població i als joves. Poder tenir veu a Europa és una oportunitat única per als nostres alumnes».

Els alumnes catalans ja poden intercanviar idees o informació amb els alumnes d’altres escoles que participin en el Debat a través de Facebook o Twitter.