.

Les autoritats, vistant l’avinguda

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet i el president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, Josep Fèlix Ballesteros, han visitat aquest divendres a la tarda la Via Augusta del municipi. Aquest carrer, que serà l’epicentre de les competicions de triatló dels Jocs Mediterranis, ha estat recentment millorat per adaptar-se al certamen.

Fèlix Alonso ha subratllat el “suport” que ha rebut per part de les altres administracions i l’entesa que s’ha viscut entre institucions diferents per tirar endavant les obres dels Jocs. “Nosaltres ens haguéssim conformat a ser espai per als entrenaments de l’esport que fos, i finalment som la seu de Triatló”. Alonso ha destacat el llegat que deixarà els Jocs Mediterranis especialment en salut i esport. El mateix argument ha fet servir el president de la Diputació, Josep Poblet, que ha posat en valor la unió dels diferents municipis i institucions per fer realitat els Jocs. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha celebrat que amb l’arribada dels Jocs Altafulla pugui gaudir d’una via ampla i pensada per als vianants.

A la visita també hi han assistit el diputat de la Diputació de Tarragona, Mateu Montserrat; la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement, Carmen Mansilla, el tinent d’alcalde comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, representants dels municipis seus dels Jocs i presidents d’entitats i associacions d’Altafulla. Durant l’acte, els assistents han recorregut per la Via Augusta i han descobert una placa commemorativa.

Un moment de la descoberta de la plaça. Foto: Tarragona21

Més de 800.000 euros d’inversió

Les actuacions a Altafulla han consistit en la urbanització del tram central de la Via Augusta, carrer principal de la façana marítima del municipi, i en la remodelació de l’àrea d’aparcament nord, i la zona verda de la Fassina.

La Via Augusta s’ha reformat per reorganitzar el trànsit i millorar-ne la fluïdesa. Per aquest motiu s’hi ha fet dos carrils de circulació per als vehicles, així com mesures que permetin evitar velocitats elevades. La reordenació d’aquesta zona també afavoreix l’ús per part dels vianants gràcies a l’eixamplament de les voreres, on s’ha habilitat un carril bici de doble sentit, s’hi ha plantat vegetació arbrada i s’hi ha instal·lat àrees amb canvis de paviments. L’eliminació d’aparcaments en aquest tram central també afavorirà la dinamització del comerç i la restauració.

La millora Via Augusta, a banda de la profunda remodelació i redistribució dels espais, suposa una important actuació d’integració urbanística tant de la plaça dels Vents com de la renovada Oficina Municipal de Turisme i de l’església, espai on se li ha tret el mur de separació per tal d’integrar-la dintre del vial.

L’actuació al tram de la Fassina ha permès la creació d’una nova zona d’estacionament que concentra l’aparcament en aquest punt del barri marítim i completa la reorganització de la Via Augusta. En el tram oest que limita amb la via del tren, s’ha creat una àrea asfaltada per a 68 places permanents d’aparcament degudament senyalitzada, a més s’ha habilitat una altra àrea de terra i sauló que limita amb la zona verda pública amb 60 places més.

Pel que fa a l’actual zona verda, aquesta actua com a únic element que uneix les dues àrees verdes que, abans de les obres, estaven separades pel carrer Boga. Això ha permès organitzar de forma unitària tot aquest àmbit amb recorreguts per a vianants i creant espais més generosos pel passeig i el gaudí dels veïns amb espais amplis i arbrat.

Les obres han tingut un cost de 849.274,80 euros. El projecte urbanístic ha comptat amb una de la Diputació de Tarragona de 178.772,35 euros i una altra del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya de 229.868,07 euros. Aquest tram central de la Via Augusta és l’escenari principal del Triatló que tindrà lloc el proper 23 de juny en el marc dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

La Diputació de Tarragona ha col·laborat en la millora dels equipament esportius dels 14 municipis que són seu dels Jocs Mediterranis. És per això que Altafulla, Calafell, Cambrils, Constantí, el Morell, la Pobla de Mafumet, Reus, Salou, la Selva del Camp, Tarragona, Torredembarra, Valls, Vila-seca i el Vendrell gaudeixen avui d’unes excel·lents instal·lacions per als esportistes professionals que participaran en els Jocs. I una vegada finalitzi aquest esdeveniment, la ciutadania es beneficiarà d’uns equipaments d’alt nivell que contribuiran a fomentar l’esport, el lleure i la salut.