Aquest matí s’ha presentat a Reus la 10ª edició del Gran Recapte d’Aliments a la província de Tarragona. Acompanyats de l’alcalde, Carles Pellicer, el President de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Joan Vila, el President del Banc dels Aliments de Tarragona, Eusebio Alonso, el secretari del Banc dels Aliments, Antoni Garcia i el responsable de comunicació, Òscar Ologaray, han donat tots els detalls d’aquest esdeveniment solidari que enguany compleix 10 anys.
Alonso ha volgut insistir en la necessitat de campanyes com el Gran Recapte, que pretenen recollir aliments bàsics per fer-los arribar a la població més necessitada de les nostres comarques: “El proper 30 de novembre i 1 de desembre, a la província de Tarragona 4.500 voluntaris es distribuiran en més de 350 mercats i supermercats per recollir els aliments que està previst que la ciutadania aporti”. El president ha explicat que els aliments més adients per col·laborar són oli, llet i conserves de verdura i peix.
Ologaray ha volgut recordar que a menys de tres setmanes del Gran Recapte encara falten molts voluntaris. I és que de fet, Tarragona és la província de Catalunya amb menys persones inscrites. “Mentre a la resta de províncies ja compten amb més d’un 40% del voluntariat, a la província de Tarragona només en tenim un 20% registrat”, ha explicat Ologaray, afegint que “dedicant només unes hores ajudareu a molta gent. Aquells qui vulgueu podeu apuntar-vos al web www.granrecapte.com o trucant al 977 75 74 44”.
Ologaray també ha explicat que durant el 2017 a les comarques de Tarragona el Banc dels Aliments va repartir més de 2.750.000 quilos a 25.346 beneficiaris, un total de 109 quilos per persona i any: “Un adult, per tenir una dieta equilibrada necessita uns 400 quilos l’any. “Només podem cobrir el 25% d’aquesta necessitat, per això seguirem realitzant campanyes com el Gran Recapte per poder posar el plat a taula dels que més ho necessiten” ha afegit Ologaray.
El president Vila ha exposat que “hem d’integrar plenament a la nostra societat les persones en risc d’exclusió”. Si som capaços de cobrir l’alimentació d’una família, aquesta pot invertir els recursos dels quals disposa en activitats culturals i de lleure: “Aquestes famílies només se’n sortiran quan siguem capaços d’incorporar-les plenament a la societat”, ha conclòs Vila.
Per la seva part, l’alcalde de Reus ha reivindicat que cal agrair la gran tasca que estan fent les persones voluntàries: “A Reus tenim la sort de tenir un voluntariat molt actiu, que distribueix aliments a les persones del territori que més ho necessiten”.
Garcia ha volgut acabar explicant que els supermercats també col·laboren: “A més dels aliments recollits, també rebem un 3% extra d’aliments que prové de donacions dels propis supermercats”.
Equip de redacció