.

Els treballs del Mercat Central es centraran en l'entorn

Els treballs del Mercat Central es centraran en l'entorn

Després que fa uns dies els grups municipals de CiU, PP i ICV bloquegessin en ple municipal la tramitació del supermercat que s’instal·larà al Mercat Central aportant 6 milions d’euros per al finançament de les obres i permetre acabar en el calendari fixat, l’equip de govern ha decidit paralitzar les obres de l’interior i prioritzar l’entorn “pensant en els comerciants i veïns que són ara els més perjudicats”.

El motiu principal esgrimit per l’oposició per negar-se a iniciar la tramitació és que considera que, abans d’això, hauria d’estar llest i aprovat el reglament d’usos del Mercat Central. Deien que sense reglament que ho reguli no poden aprovar-ho sense la tramitació acabada, una “excusa” segons la portaveu del govern, Begoña Floria, ja que “el reglament en sí s’havia d’aprovar en plenari al setembre i per tant ells que tenen majoria podrien oposar-se si ho consideren”. Ara, amb el vot en contra de l’aprovació de l’expedient de contractació per a l’adjudicació del supermercat s’impedeix que el procés continui amb els plans previstos i per tant no s’obtinguin els esperats 6 milions necessaris per acabar l’obra en els terminis fixats per a finals d’any.

Actualment es treballa en paral·lel en aquest reglament final del qual ara hi ha fins a 11 versions/esborranys amb “serrells” per acabar de definir i acordar. Hi ha un punt de desacord sobre les transmissions de les parades. Els informes jurídics presentats al plenari “eren del tot correctes i positius” i tots els grups i parts implicades estan al corrent, explica Floria.

La portaveu municipal critica que el PP i CiU hagin “anteposat els seus interessos polítics i electorals per sobre dels dels ciutadans” per tal de “perjudicar i desgastar a l’actual equip de govern de Ballesteros”. A banda deixa el vot en contra d’ICV-EUiA que sempre s’ha oposat per no estar d’acord amb aquest model de mercat. Segons Floria els acords del plenari “sempre es cuinen i treballen abans amb totes les forces polítiques per arribar a un consens” i diu que en aquest cas l’oposició “va canviar d’opinió la nit abans”.

Davant d’aquest panorama, el consistori ha anunciat aquest matí que es paralitzen les obres del Mercat Central, a excepció d’acabar la teulada, per tal de prioritzar la urbanització de l’entorn “pensant en els veïns i comerciants perjudicats, ja que els paradistes almenys per ara poden continuar la seva activitat a la carpa provisional”. A la vegada, el govern quedarà a “l’expectativa” respecte a l’oposició i ja ha enviat una carta avui mateix a tots els veïns, comerciants/botiguers i als paradistes explicant la decisió i la situació actual.

Begoña Floria i Patricia Anton aquest matí

Begoña Floria i Patricia Anton aquest matí

“Sempre hem tingut la voluntat d’assumir i acabar aquest projecte tot i les dificultats econòmiques i que els costos fossin majors als calculats en el govern anterior i amb els deutes i falta d’ajudes de la resta d’administracions. Tot i així ara la nostra voluntat ha quedat frenada pel bloqueig provocat per decisió del PP i CiU en perjudici de la ciutat” ha declarat Floria.

La regidora de comerç i presidenta d’Espimsa, Patricia Anton, a la vegada ha recordat que ja s’havia anunciat que s’emprarien materials per a la urbanització de l’entorn més econòmics “sense que signifiqui de menys qualitat”. D’aquesta manera en lloc d’assumir una despesa de més de 3 milions, es podria reduir entorn als 2 milions d’euros. S’urbanitzarà els carrers del voltant: carrer Reding, Governador González i el carrer Colom on tornaran a circular busos previsiblement a inicis del 2015. Asseguren que els comerciants prefereixen que l’entorn no sigui del tot per als vianants i puguin circular els vehicles. Quedarà pendent en aquest cas la urbanització de la Plaça Corsini fins que es desmunti la carpa un cop els paradistes retornin al Mercat Central, a una data que per ara ja no es pot preveure.

-Adrià Recasens-