.

Jordi Solé, del PSC Torredembarra, en imatge d'arxiu

Jordi Solé, del PSC Torredembarra, en imatge d'arxiu

El portaveu del PSC a Torredmebarra, Jordi Solé, explica a Tarragona21 que “no estem tancats a sentar-nos a parlar sempre i quan Pere Font renuncï al seu càrrec d’alcalde ja que no volem que governi cap imputat”. Per aquest motiu els socialistes torrencs esperen que Font faci efectiva la seva dimissió, ja que en primer moment la va plantejar i ara observen que “fa fins i tot reunions a amagades i també particulars”.

A la vegada, Solé considera “populista” que Font hagi renunciat al seu sou d’alcalde ja que “està agafant els nostres punts d’acord, fent-los seus” critica, tot i que es congratula perquè ho faci.

De la mateixa manera que PSC, Lluís Suñé, d’Alternativa Baix Gaià es reafirmen en què “no volem un govern amb imputats”. Davant la possibilitat d’un recanvi en el govern, diuen que “esperem que aquesta vegada es faci de manera correcta. Esperem la dimissió dels imputats i que els regidors que entrin al govern ho facin pel bé del poble”. A la vegada comenten que “PSC i CiU són les dues forces majoritàries. S’han d’entendre pel bé del municipi i no poden escombrar les responsabilitats cap als partits minoritaris. De totes maneres, reiterem des de la humilitat que estem disposats a col·laborar amb la governabilitat de l’Ajuntament. La situació actual no l’hem pas creat nosaltres. Ni vam guanyar les eleccions, ni vam quedar segons, ni tercers i tampoc ens han imputat per corrupció” conclouen.

Desconfiança davant la possible dimissió

Per la seva banda, el regidor d’ERC a l’Ajuntament de Torredembarra, Eduard Rovira, qualifica “d’esperpèntics, estrafolaris i al·lucinants” la succeció de fets que s’han anat donant últimament al municipi del Baix Gaià, criticant el comportament de polítics i regidors que “han posat interessos individuals, de partit o d’ideologia per davant dels interessos de Torredembarra”.

A partir de la detenció de Daniel Masagué, els primers dies hi va haver reunions informals d’ABG, PSC i ERC per analitzar l’evolució de la crisi i emprendre accions adequades a cada moment. Passats els primers dies en espera de reaccions i vista la no renúncia de Masagué el dimarts 8 es planteja una moció de censura. Aquesta es proposa necessàriament amb PP i ADT, i es comencen a posar damunt la taula les condicions de mínims que després es perfeccionaran. ABG manifesta que donarà suport a Enric Grangel però que no vol entrar a govern.

Després de la dimissió de Daniel Masagué es continuen fent reunions per tal de poder fer un govern d’ample consens amb les condicions bàsiques que s’havien proposat per la moció de censura. El resultat és un Pacte de Responsabilitat que es publica per tal que tothom que vulgui s’hi pugui adherir.

Els regidors de CDC van manifestar inicialment que no interferirien en la governabilitat de Torredembarra i de mica en mica” han anat suggerint, demanant i han acabat volent imposar Pere Font dins el pacte”, comenta Rovira.

Segons el regidor d’ERC “el resultat ha estat que Font ha aprofitat l’ocasió per aconseguir l’alcaldia, amb l’excusa que els altres partits han volgut marginar CiU. La suposada marginació de CiU és falsa: Segons el pacte la seva participació seria plena a tots els òrgans de govern col·legiats, amb 2 membres inicialment al govern i 1 membre amb vot (com tots els partits) a la Junta de Govern Local. El matís és que de moment no podria ser Pere Font”.

Així mateix Rovira comenta “que alguns grups o regidors hagin volgut mantenir les seves posicions personals o ideològiques, individuals o col·lectives, és molt respectable, però han facilitat que es consumés la jugada de Pere Font. D’entrada ha promès que dimitirà aviat, però vistos els moviments que està fent ahir dimecres, dia de la Mare de Déu del Carme, i avui vaticino que no plegarà, la qual cosa ens porta a un govern de molta minoria, o a un govern amb els mateixos partits d’abans GIT, PP i CiU, i vés que no s’hi incorpori algun despistat”.