.

Els veïns de Creixell porten la imatge de Sant Jaume

Els veïns de Creixell porten la imatge de Sant Jaume

Creixell ja ha començat el compte enrere per l’arribada  de la Festa Major de Sant Jaume. Precisament, els actes començaran aquest divendres, 18 de juliol, amb la segona Desfilada de moda ‘Mar y Sol’ (18h), a la plaça del Mirador. A pocs minuts per la mitjanit, la festa seguirà amb la Fun Party Open Air Festival, a càrrec de Dj Aaron Coello i Ricky RF al camp d’esports municipal.

Dissabte, 19 de juliol, serà el torn del pregó, a càrrec de Toni Albà, des del balcó de l’Ajuntament. Acte seguit, engegarà la cercavila del seguici popular pels carrers del poble. Aprofitant la visita de Toni Albà, l’humorista protagonitzarà, al Casal Municipal, Audiència I-Real. En acabar, s’encedran les bengales a la rambla de les Moreres.

Caminada popular

Els més matiners podran començar el 20 de juliol amb una caminada popular a la Font de la Gavatxa, amb sortida des de la plaça Major del poble, a les 8 del matí. A les 8 del vespre, la Coral Sant Jaume presentarà Cantata 1714-2014, al casa municipal amb la col·laboració de les corals Aroma Vallenca de Valls i La Veu de la Terra de Vimbodí.

Entre el seguit d’actes de la festa major de Sant Jaume, destaquen la Cantada d’Havaneres al Club Nàutic (23 de juliol) o la inauguració de l’exposició ‘Mural Gegant de Catalunya (24 de juliol).

Festa de Sant Jaume

Ja al dia 25 de juliol, els actes començaran amb l’acompanyament de les autoritats, la missa major (12h) i la processó de Sant Jaume, i les sardanes. La cercavila de foc posarà la llum, a partir de les 10 de la nit, que s’acabarà amb la tradicional ballada a la plaça del Mirador, amb el grup Alma.

Entre les activitats paral·leles dels dos darrers dies de festa, 26 i 27 de juliol, cal esmentar la tercera cursa Vila de Creixell al camp d’esport; el ball amb l’Orquestra Himalaya; o la coetada amb el Ball de Diables de Creixell, per tancar el programa, la nit del 27.