Aquest dissabte entre les 09h i les 14h ha tingut lloc la V Firavida de Campclar al Casal Cívic del barri amb la creativitat com a eix temàtic d’enguany, aplegant 23 entitats i institucions i amb la col·laboració de 39 comerços. La jornada ha comptat amb bon temps i el pas i participació d’entorna 300 persones.
La fira ha comptat amb un ampli ventall d’activitats de caire lúdic, com estands amb diversos tallers creatius que organitzen les entitats com un d’abaloris, d’henna, de te i pastes, maquillatge, robòtica, mascares, magdalenes o instruments recilcats, entre altres.
També activitats com una masterclass de zumba, un taller de country, exposicions d’algunes de les entitats del barri, xocolata, contacontes o una exhibició de taekwondo.
També ha tingut lloc el bateig del 1er cap gros en “Dimoniet Maginet” acompanyat per la Colla Gegantera de Ponent, el Grup de Batucada i la Colla de Diables Foc i Gresca.
El regidor de barri, Carles Castillo, ha estat present aquest matí i comenta a Tarragona21 que un dels principals objectius és “fer i servir d’escaparats de les activitats i entitats del barri” i a la vegada “mostrar que el barri del Campclar és molt més del que la gent es pensa” ja que considera que “a vegades és el desconeixement el que fa tenir por d’altres cultures”. Aquesta jornada de “relació amb la gent del barri i barreja sana de cultures” mostra amb el tema de la creativitat que “en època de crisis es poden fer moltes coses sent creatius”
Jordi Rodríguez, dinamitzador del Punt Òmnia Campclar, una de les entitats, explica a aquest digital que “es tracta d’una mostra de les diverses activitats, etnies i persones del barri com a punt de reunió”. Ja fa cinc anys, a iniciativa de la Comissió de la Dona de Campclar, es va iniciar aquest projecte col·lectiu. Vist l’èxit i les ganes de les associacions del barri en moure un projecte de manera conjunta, es va decidir consolidar la Firavida com una fira d’associacions on cada any, es treballés una temàtica que fos nexe d’unió a totes les entitats en pro de la comunitat. Rodríguez comenta que el tema es decideix per part de totes les entitats a partir de les propostes que presenten cada any en acabar la fira de cara a l’any següent i que es prepara i s’organitza mitjançant reunions mensuals.
Aquesta fira té com a objectiu treballar dins de l’ àmbit comunitari i de manera conjunta a les entitats del barri, els tècnics, les institucions públiques i la comunitat.
-Adrià Recasens-