.

El candidat d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, mostrant la butlleta amb el seu vot. Foto: ACN

El candidat d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, mostrant la butlleta amb el seu vot. Foto: ACN

El candidat d’ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha desitjat que aquests comicis siguin una “festassa de la participació i la votació”, fent una crida a la ciutadania per esbandir el fantasma de l’abstenció. “Europa influeix en moltes decisions que es prenen des d’aquí, i cada dia ho farà més”, ha assegurat. Terricabras però, tampoc ha volgut passar per alt el procés sobiranista, i per això creu que el resultat que avui surti de les urnes serà un preàmbul per encarar el referèndum del 9-N. “També és veritat que aquesta votació en prepara d’altres que s’han de fer a Catalunya”, ha assegurat, després de dipositar la butlleta al col·legi electoral situat al CEIP Eiximenis de Girona.

Josep Maria Terricabras ha anat a votar a les deu del matí. El candidat d’ERC ha entrat al CEIP Eiximenis de Girona acompanyat per l’alcaldable del partit a les municipals, Maria Mercè Roca. En aquest col·legi electoral hi ha dues meses i Terricabras, després de saludar tots els qui les integraven, ha dipositat la seva butlleta assegurant que no estava “acostumat” a les càmeres que l’envoltaven.

A la sortida del col·legi, el candidat d’ERC ha fet una crida a la participació. Sobretot, tenint en compte que les europees són unes eleccions marcades pel fantasma de l’abstenció. Terricabras ha reivindicat el sentit de la democràcia per demanar a la gent que no es quedi a casa i, sobretot, ha recordat que aquest 2014 hi ha dos motius que empenyen a anar a les urnes: l’un és Europa i l’altre, Catalunya.

“La democràcia consisteix a concretar els desitjos i els projectes que es tenen, i Europa continua essent molt més important del que es pensen molts ciutadans; Europa influeix en moltes decisions nostres i cada dia ho farà més”, ha dit Terricabras. I hi ha afegit: “Per tant, el que volem és una Europa millor, i això ho hem de construir a través del vot”.

L’avantsala del referèndum

El candidat d’ERC, a més, assegura que aquest 25 de maig s’ha de concebre com l’avantsala del proper 9 de novembre. “També és veritat que aquest vot en prepara un altre que s’ha de fer a Catalunya”, ha dit Josep Maria Terricabras, en referència a què el resultat dels comicis europeus també es pot llegir en clau sobiranista.

“Per tant, que avui fos una festassa de la votació i la participació seria una alegria enorme”, ha conclòs el candidat d’ERC.