.

Una foto de família dels participants a l'agermanament

Una cinquantena de veïns i veïnes de Creixell han participat durant tot aquest cap de setmana al viatge realitzat a les viles francesess de Vorey sur Arzon i Saint Vincent en un intercanvi de ciutats agermanades.

Les famílies catalanes s’han allotjat a les cases de famílies franceses. El passat dissabte es va donar el tret de sortida als actes de celebració del 25è aniversari de l’agermanament amb Vorey sur Arzon, que es clouran a Creixell l’any 2015.

Una de les visites fetes a França

La colla del Ball de Diables i els Capgrossos de Creixell van donar inici als actes amb una demostració de la cultura tradicional i popular de casa nostra. Després dels parlaments oficials dels alcaldes respectius, l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, va imposar la insígnia d’or de Creixell al qui fins ara ha estat durant molts anys alcalde de Saint Vincent, Jean Louis Vidal, i que ara ja s’ha retiratr. També a l’alcaldessa de Vorey, Cécile Gallien. Després de l’interpretació de La Marsellesa i del Cant de la Senyera a toc de gralla i tabal, es van fer ballar els capgrossos de Creixell. L’alcalde de Creixell i l’alcaldessa de Vorey es van posar el capgros i també van ballar, així com també ho van fer els francesos. Una representació del Coro Rociero Aromas de Azahar de Creixell també va cantar ‘La Salve Rociera’.

Després a l’exterior, es va fer una petita encesa de carretilles a on els francesos varen també agafar les masses i encendre algunes carretilles. Durant aquests dies tota la comitiva ha visitat una granja de cargols, ha fet degustacions dels productes tradicionals de la regió de l’Auvergne, ha visitat el museu de tractors i maquinària antiga de Saint Vincent i també el Museu de la fàbrica Michelin a la ciutat de Clermond-Ferrand.