Una nodrida representació dels estudiants de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona s’han mobilitzat, aquest dimarts a la tarda, contra la decisió de la Generalitat de destinar la segona planta de la Chartreuse a oficines del departament d’Economia i Finances. Els alumnes –que han protagonitzat una caminada des de les antigues dependències de l’EOI, a la Rambla Nova, fins al nou emplaçament de la Chartreuse– reclamen de manera unànime que tot l’edifici es dediqui a serveis educatius tal i com estava previst inicialment.
Maria Pau Torrents, membre del Consell Escolar, ha justificat la necessitat de disposar de la planta que, a dia d’avui, s’ha afiançat la Generalitat: “És un espai que té tot allò que necessita l’escola nova pel seu bon funcionament i ens trobem amb un nou emplaçament però amb menys serveis”. I és que, amb l’inici del curs, l’EOI de Tarragona ha deixat de tenir una biblioteca a un simple espai de préstec de llibre; els prop de 3.000 alumnes no disposen d’una aula d’estudi, malgrat que molts venen de fora de la ciutat; i, per culpa de la falta d’espai, Torrents lamenta que “molts alumnes s’han d’acabar seient al terra, per les escales i els passadissos, mentre esperen a començar les classes”.
Davant aquesta situació de precarietat, la representant del Consell Escolar ironitza i demana que “ja que tenim menys serveis respcte les altres EOI de Catalunya, també hauríem de pagar menys”. Precisament, la segona demanda del col·lectiu d’estudiants de l’Escola Oficial és la reducció d’unes taxes que consideren ‘abusives’: “Són les més altes de tot l’Estat, paguem més del doble que en molts llocs d’Espanya”, critica Torrents.
La mobilització d’aquest dimarts ha estat la tercera d’un paquet d’accions que van començar el dia de Sant Jordi quan es va fer una classe de conversa al bell mig de la Rambla Nova; va continuar l’endemà, 24 d’abril, amb un berenar al pati de l’escola i ha culminat avui amb la passejada.
El següent pas que es farà serà demanar dia i hora al Síndic de Greuges per tal de fer-li arribar totes les reivindicacions i que es posi en contacte amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat reclamant-los que tot l’edifici es dediqui a ensenyament i s’abandoni la idea de col·locar oficines en un centre educatiu.
Joan Marc Salvat