Demà dimecres 9 d’abril a la sala d’actes de l’Arxiu tindrà lloc la conferència El Banc d’ADN: la darrera esperança pels nostres desapareguts a la Guerra Civil, a càrrec de Roger Heredia Jornet, impulsor de El Banc d’ADN per a la futura identificació dels parents desapareguts a la Guerra Civil i membre de la Divisió de Policia Científica del Cos de Mossos d’Esquadra.
En l’acte també participaran Josep Sánchez Cervelló, degà de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili i catedràtic d’Història Contemporània; Àlex Sambró Rius, president de Lo Riu, Associació per l’estudi del patrimoni arqueològic i històric de les Terres de l’Ebre i Marc Antoni Malagarriga Picas, impulsor de El Banc d’ADN per a la futura identificació dels parents desapareguts a la Guerra Civil i desenvolupador d’aplicacions.
Durant la presentació es projectarà el curtmetratge titulat La Fatarella, 1938, d’uns 10 minuts de durada. Durant la presentació es projectarà el curtmetratge titulat La Fatarella, 1938, d’uns 10 minuts de durada. Segons ens explica la sinopsi “aquesta és una història molt breu, però dramàtica i encoratjadora a la vegada. En el relat s’hi contraposen la joventut i la innocència per una part i la perspicàcia per l’altra, oferint una visió de la guerra realista i cruel. El documental tracta d’una avançada que hi va haver a La Fatarella, realitzada per nois de la lleba del biberó. La Fatarella, 1938 intentarà fer-nos partícips de la nostra història més recent, ens faran emocionar amb el record d’una guerra que va sembrar de cadàvers les nostres terres i va tenyir de roig l’aigua del riu”.