Els Jocs del 2017 segueixen avançant en bona direcció i ja s’ha definit el mapa d’ubicació de les 36 disciplines esportives entre els 16 municipis seu en què ha quedat repartit. Tarragona ciutat en concentra la major part i es marca l’objectiu d’arribar als 4.500 esportistes.
El programa esportiu va quedar aprovat pel Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis el passat mes de novembre durant la visita a la ciutat. Cada municipi seu va crear una comissió tècnica, gràcies a les quals s’ha pogut definir els requeriments tècnics que té cada esport i a la vegada avaluar l’estat actual de les instal·lacions existents per saber les adequacions necessàries per tal d’oferir unes condicions òptimes.
En aquest sentit, el director general dels Jocs Mediterranis, Ramon Cuadrat, comenta que “la província està molt ben capacitada a nivell d’instal·lacions i per això la prioritat és aprofitar-les amb algunes adequacions”. A la vegada, declara que “tot i que totes les seus voldrien oferir més disciplines, és important repartir-ho i que tots hi formen part del projecte”.
El treball per a què cada municipi aculli l’esport assignat de la millor manera “s’aconsegueix gràcies a la bona disposició, interès i implicació dels diversos ajuntaments” ha dit el tinent d’alcalde i comissionat del consistori tarragoní, Javier Villamayor.
Mapa esportiu
Seran més de 200 proves les que es duran a terme dels 36 esports inclosos l’atletisme i natació per a discapacitats, com a fita important en aquesta edició dels Jocs on Tarragona vol incrementar el nombre de participants respecte Mersin on va ser escàs, comenta Villamayor.
Les dues modalitats s’oferiran a Tarragona que lidera el rànquing amb majors disciplines oferint també l’atletisme, el bàsquet masculí i femení, futbol, gimnàstica rítmica i l’artística, natació, waterpolo, tennis, voleibol masculí i femení, el vòlei platja, petanca, botxes, tir amb arc, golf, tir i esquí nàutic. En gran part, al barri de Campclar que acollirà també la cerimonia d’inauguració i clausura.
A Reus el futbol i handbol masculí, a la Selva del Camp l’esgrima, a Valls el tennis taula i bàsquet femení, a Cambrils el judo i karate, a Constantí l’halterofília, a Salou la vela i taekwondo, a Vila-Seca la lluita i ciclisme, a Castelldefels el piragüisme i rem, a Barcelona l’hípica, al Morell el bàdminton, a Altafulla el triatló, al Vendrell l’handbol femení, a Torredembarra la boxa, a Calafell futbol, i a la Pobla de Mafumet futbol també.
El futbol, que es repeteix en alguns municipis, oferirà la final al Camp del Nàstic i el bàsquet al Palau d’Esports de Campclar. Cada esport es durà a terme a l’equipament definit del municipi corresponent, en gran part als pavellons municipals, i tan sols el vòlei platja i el tir estan encara per determinar. Per exemple la Tàrraco Arena Plaça acollirà la gimnàstica rítmica i artística, el golf al Club Costa Daurada o l’esquí al Port de Tarragona, mentre que el Canal Olímpic de Castelldefels acollirà el piragüisme i rem, i el Real Club de Polo de Barcelona l’Hípica.
Cuadrat valora que aquesta distribució permet, a excepció de Castelldefels i Barcelona, un radi d’uns 25-30km entre les diverses seus que “amb les vies de comunicació que tenim hi haurà fàcil desplaçament”.
També ha assenyalat que ara caldrà treballar amb les Comissions Tècniques per definir els espais d’entrenament “que també és molt important”.
La fita marcada serà “superar la xifra de participació de Mersin (uns 4.087) arribant als 4.500”, ha comentat.
-Adrià Recasens-