.

Artur Mas, aquesta nit a Reus

El president de la Generalitat, Artur Mas, podria anunciar aquest diumenge a Tarragona l’acord sobre BCN World, que arriba de la mà del PSC i podria fer l’anunci conjuntament amb un acte amb Pere Navarro, el líder dels socialistes. Diverses fonts han confirmat a Tarragona21.cat durant tota la jornada que l’acord és un fet.

Mas no ho ha volgut desvetllar avui a Reus, però ha admès que s’està treballant “intensament” per assolir un acord que permeti tirar endavant el macrocomplex turístic BCN World. El cap de l’executiu s’ha mostrat optimista perquè es puguin donar “bones notícies” en els propers dies o setmanes entorn el projecte però ha reconegut que encara “no hi ha res definitiu”.

Mas ha assegurat que el Govern necessita suports polítics més enllà del territori “perquè no s’espatlli”. Aquest divendres, membres del grup parlamentari del PSC s’han reunit a la seu del per analitzar les darreres propostes de CiU per arribar a un acord definitiu pel BCN World. Aquest mateix dissabte continuaran les negociacions.

Representants del nucli dur del govern de la Generalitat i del PSC s’han reunit, aquest divendres al migdia, per ultimar els detalls de l’acord polític sobre Barcelona World, segons anuncien diversos digitals. Estava previst que Mas ho anunciés aquesta tarda a la Nit de l’Empresari.

Cal recordar que ERC, el soci més proper a CiU, ha mostrat els seus recels sobre el projecte i que els socialistes porten durant tota la setmana negociant amb els convergents per aprovar una rebaixa de les condicions fiscals als promotors del Barcelona World i tenir un pla urbanístic amb garanties. Oficialment, ambdós partits s’havien emplaçat fins dilluns per tancar les negociacions, però sembla que l’acord ja ha quedat definit.

Aquest divendres, el diputat del PSC, Xavie Sabaté, acceptava rebaixar la fiscalitat del 55% fins el 25% i demanava als promotors “un major esforç” -aquests volen una rebaixa que arribi al 10%. Caldrà veure com queda l’acord final.

A Reus, Mas s’ha mostrat convençut en poder arribar a un acord en els propers dies per poder fer realitat aquesta projecte. Mas ha reconegut que els grans projectes, com el BCN World, tenen “grans complexitats” però que si surt bé cal tenir assegurat que els mèrits acumulats siguin molt grans.

El cap del Govern no ha amagat que el projecte té detractors però ha recordat que altres projectes, com el mateix parc temàtic PortAventura, també fa més de vint anys va generar “crítiques ferotges”. “Segurament els que feien aquelles crítiques ara no s’atrevirien”, ha etzibat.