.

Vidal-Quadras, aquesta tarda a Tarragona, presentant el seu nou partit

Alejo Vidal-Quadras ha plantat aquesta tarda a Tarragona la bandera verda i blanca de Vox, la nova formació política situada a la dreta del PP, que busca la recentralització de l’Estat i la supressió de les comunitats autònomes perquè considera són un “malbaratament” escandalós del diner públic que només serveixen per muntar “pessebres” per col·locar els afiliats dels partits governants. Amb una dialèctica dura i epítets molt contundents contra el catalanisme, que ha titllat de “totalitari”, Vidal-Quadras ha presentat el coordinador provincial, Alex de Anta. Vox s’està implantant a la demarcació com a alternativa a formacions del tipus Ciutadans i el mateix PP. Algun dels assistents procedia del PP.

Una vuitantena de persones han respost a la crida de Vox en un hotel de la ciutat per seguir un acte en el que Vidal-Quadras ha fet gala de la seva coneguda sornegueria i contundència verbal, amb definicions com “tribalisme preil·lustrat” per parlar del Govern de CiU, “socialisme doctrinari sectari”, en referir-se al PSOE, o el “terrorisme separatista racista” del País Basc. L’expolític del PP ha titllat de “disabarat i deliri” el procés independentista de Catalunya i ha saludat especialment la sentència del Tribunal Constitucional contra la resolució del Parlament pel dret a decidir que s’ha conegut poc abans de la seva intervenció: “El TC li ha dit clarament a Mas que no pot sortir-se de l’estat de dret. I si ho fa declarant la independència, sortirà de la UE i serà un delinqüent polític, un pària social”. Finalment, ha definit com “una immoralitat” el que vol fer Artur Mas.

Ha defensat BCN Wolrd i el trasvàs de l’Ebre -tot i que en declaracions que ha enviat Vox i no en l’acte públic-, i ha explicat que el seu partit és “l’única organització política que avui defensa la llibertat econòmica, la disminució dràstica de la despesa improductiva de l’Estat” i una reforma a fons de l’administració territorial que acabi amb l’estat de les autonomies, doni més poder a les diputacions i també es rebaixin els impostos com a única forma de reduir la despesa i crear llocs de treball.

El líder de Vox ha definit la seva formació com “el partit dels que paguen impostos” i ha fet una crida a lluitar contra la partitocràcia i la corrupció. L’ideal últim de Vox és clar: “Un únic govern, un únic Parlament i un únic Tribunal Suprem” amb un “alt grau de descentralització administrativa”. I en l’àmbit econòmic, la supressió o retallada d’impostos, acompanyada de la supressió de les autonomies i l’eliminació dels treballadors públics “posats a dit” liquidant prop de 4.500 organismes públics.

Alex de Anta, coordinador provincial de Vox

Alex de Anta: ‘Hispanoromans, cristians i familiars’

Al seu torn, el coordinador territorial de Vox, Alex de Anta, no s’ha quedat curt i ha afirmat que “la catalanitat està en perill pel totalitarisme catalanista”. Ha assegurat que l’equip de Mas “passarà a la història com a traïdors del poble de Catalunya i de la catalanitat autèntica”, i ha defensat que ser català “és viure en la mentalitat catalana tradicional: hispanoromana, cristiana i familiar”. Per de Anta, “els veritables catalans són els que viuen pivotant en Déu, la família i el treball” i no “en la fiscalitat, les estelades i el folklore mediàtic”.

Tant els governants de CiU com els socialistes han estat qualificats per Vidal-Quadres i de Anta com a “viscosos”. El coordinador de Tarragona ha denunciat, tanmateix, “l’espiral del silenci” que fa que els que no estiguin amb el catalanisme es vegin com a “silenciats”.

J. Garcia