.

Façana de l'edifici del Rectorat de la URV. Foto: ACN

Del 2008 al 2012 -el període que analitza el rànquing SIR Iber Spain 2014 a través de les dades proveïdes per la base de dades Scopus- a la URV es van publicar 4.497 articles científics i, d’aquests, un 16,4% han estat inclosos en el grup del 10% de treballs més citats. Es tracta d’una mesura de la producció científica d’alta qualitat de les institucions d’investigació, i amb aquestes dades la URV se situa com a segona universitat pública d’Espanya pel que fa a aquesta ràtio d’excel·lència. A més, un 9,63% d’aquests articles han estat liderats per investigadors de la URV, convertint-se, d’aquesta manera, en la institució pública que lidera més articles dels inclosos en la ràtio d’excel·lència.

En aquest mateix rànquing és posa de manifest que la universitat és la cinquena pública d’Espanya pel que fa a l’impacte normalitzat, és a dir, la relació entre l’impacte científic mitjà de la institució i la mitjana mundial de citacions. Els articles de la URV són citats un 42% més de vegades que la mitjana mundial. També es troba en la novena posició pel que fa al percentatge dels articles que han aparegut en les publicacions més influents.

En sisena posició, pel que fa a rendiment acadèmic

D’altra banda el projecte Studia XXI, que està promogut per la Fundació Europea Societat i Educació amb el suport de la Divisió Global Santander Universitats, ha publicat recentment el treball ‘Crisi fiscal, finances universitàries i equitat contributiva’, que tracta del model de finançament dels usuaris dels serveis educatius universitaris.