.

Un moment de l'assemblea consultiva celebrada a Madrid

Més de 300 delegats de la UGT de la demarcació de Tarragona han assistit avui a Madrid a l’assemblea del sindicat, on han pres part més de 7.500 afiliats i delegats. Les alternatives a un nou model econòmic i social han centrat els debats.

A l’assemblea confederal consultiva del sindicat hi han acudit més de 300 seccions sindicals, més de 650 sindicats comarcals i diferents dirigents d’UGT a nivell provincial, d’unions de comunitat autònoma i de federacions estatals.

La UGT ha volgut buscar amb aquesta assemblea  la participació directa, “per a millorar la nostra acció sindical diària als centres de treball”, en paraules de José Javier Cubillo, secretari d’organització.

Al seu torn, el secretari general d’UGT, Cándido Méndez, ha afirmat que la reforma fiscal elaborada per un grup d’experts a petició del Govern central presenta un “clar tret ideològic” i ha anunciat que la pròxima setmana presentarà una proposta alternativa basada en tres aspectes: l’eradicació del frau, crear una cultura perquè els impostos serveix per quelcom i el repartiment de la càrrega tributària.