.

Enguany, Sa Majestat Carnestoltes és escollit entre els grups participants.

Enguany, Sa Majestat Carnestoltes és escollit entre els grups participants.

El programa d’actes del Carnaval a Altafulla donarà el tret de sortida el Dijous Gras 27 de febrer, i s’allargarà fins eldimarts 4 de març. La principal novetat d’aquesta edició és que enlloc de ser la Comissió de Festes la que tria el Rei Carnestoltes i li elabora un discurs per donar la benvinguda a la festivitat, es recupera la tradició que sigui un dels grups participants, per sorteig, qui ho faci. El regidor de Festes i Cultura, Jordi Molinera, espera que el parlament sigui “satíric i crític amb la situació actual”. L’arribada de Sa Majestat Carnestoltes, el pregó, i la rua pels carrers de la vila a ritme de xaranga seran els encarregats de donar el tret de sortida a la festivitat, el dijous a les 8 del vespre des del casal La Violeta fins a la plaça del Pou. En acabar serà el torn del tradicional Concurs i Degustació de Truites. Hi haurà premi per la més bona i per la més original.

Una altra de les novetats d’enguany és que el Col·lectiu d’Artesans d’Altafulla se suma a la celebració. Enguany s’estrenen amb un taller de màscares, que se celebrarà el divendres dia 28 de 4 a 7 de la tarda al Centre Obert. Les rues se celebraran el dissabte 1 de març a partir de les 10 de la nit, que serà acompanyada del tradicional ball de disfresses al casal La Violeta; i el diumenge dia 4, a dos quarts de 6 des de la plaça La Portalada. El seguici culminarà a la plaça del Pou amb la Guerra de Confeti.

Està previst que enguany hi participen tres carrosses i tres comparses. E el cas de les carrosses, una menys que l’any passat. Aquells grups que encara no s’hi hagin inscrit, encara poden fer-ho presentant una instància de sol·licitud a l’Ajuntament. Els actes clouran el dimarts 4 de març, a les 8 del vespre a les antigues escoles Teresa Manero amb l’Enterrament de la Sardina. El regidor de Cultura i Festes, Jordi Molinera, ha agraït la participació de les agrupacions i les entitats municipals ja que “sense elles el municipi no podria disposar d’un carnaval propi”.