.

El nou CAP de Vila-seca

La Guàrdia Civil ha requerit a l’Ajuntament de Vila-seca la presentació de diverses actes municipals relacionades amb el projecte de construcció del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) de la població, que està essent investigada dins d’una de les peces separades del cas Innova que instrueix el jutjat número 3 de Reus. Segons ha confirmat el consistori, el projecte del CAP va ser supervisat per l’arquitecte Jorge Batesteza, exalt càrrec del Servei Català de la Salut abans de 2007 i imputat en el cas Innova per presumpte blanqueig de capitals arran el cobrament d’assessoraments injustificats. El diari ‘El País’ publica aquest dimarts que l’Ajuntament de Vila-seca va contractar-lo per 10.440 euros.

Un agent de paisà de l’institut armat es va presentar aquest dimarts al consistori, segons han reconegut fons municipals, demanant a la secretaria general còpies de diverses actes de comissions municipals en les quals es van prendre decisions sobre l’equipament. Les mateixes fonts no han precisat quins documents exactament han estat sol·licitats. Tot i això, l’Ajuntament els ha de presentar abans de principis de la setmana vinent.

Dins del projecte, Batesteza tenia l’encàrrec del consistori de supervisar la redacció del projecte, les mesures constructives i determinar els equipaments del nou CAP. Segons relata el mateix diari, va cobrar 10.440 euros de l’Ajuntament per aquestes tasques en forma de contracte de serveis tramitat com a menor ratificat per un acord unànime de junta de govern de maig de 2008.

L’arquitecte havia estat gerent d’Infraestructures d’Àrea de Patrimoni i Inversions del Servei Català de la Salut fins un any abans. Actualment es troba imputat en una peça separada del cas Innova després de cobrar, de forma suposadament injustificada, uns 387.000 euros del hòlding reusenc, en concepte d’assessorament tècnic en la construcció de l’Hospital de Sant Joan entre els anys 2007 i 2010.

La construcció del CAP va ser adjudicada per l’Ajuntament l’any 2009 i va costar uns 7,9 milions d’euros, tres anys després de la signatura d’un conveni amb el Departament de Salut, que va cedir els terrenys. El consistori es va fer càrrec d’avançar els recursos econòmics per iniciar les obres. La Generalitat retorna la inversió posteriorment en diverses anualitats.