.

La diputada socialista Núria Segú

La diputada socialista Núria Segú

La diputada socialista per Tarragona, Núria Segú, alerta que “el Govern del PP, aprofitant les vacances del Nadal i amb la lletra petita, ha introduït un nou augment de les cotitzacions dels autònoms que segons les mateixes associacions del sector pot arribar a perjudicar fins a un 40% del total d’autònoms, que a la demarcació de Tarragona ascendeix a més de 52.000 cotitzants”.

Així, argumenta la diputada socialista, en una disposició addicional el Govern s’augmenta la quota dels autònoms societaris o amb més de nou treballadors. Un fet que, segons detalla, “es tradueix en un augment net per aquest col·lectiu d’autònoms de 53 euros mensuals, o el que és el mateix, uns 630 euros més a l’any el que perjudicarà molts petits negocis o botigues com per exemple, els tallers mecànics de reparació de vehicles o moltes perruqueries”.

Davant aquest escenari, Segú posa de manifest les promeses preelectoral dels populars en què deien, cita, “Menos impuestos a los autónomos y a las PYMES”. I quina ha estat la realitat?, es pregunta, “Que desenes de milers d’autònoms que tenen enormes dificultats per culpa dels impagaments i per la falta de liquiditat de les seves empreses i de la manca de crèdit dels bancs han hagut de fer front als increments de l’IRPF del 16% al 21% decidits per l’executiu de Rajoy”.