.

El balcó de l’ajuntament de la Canonja mostra ja la pancarta commemorativa del 25N. Foto: Cedida

Amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, l’Ajuntament de la Canonja ha organitzat activitats solidàries, informatives i reivindicatives per posar de manifest aquesta gran xacra social per la que hem de lluitar tots plegats. “Sabem que hem avançat molt, però davant una problemàtica tan estructural i complexa, hem de donar encara més respostes valentes i integrals i, per això, ens sumem al Manifest del 25N (Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones) ‘Volem espais lliures i segurs, volem la implicació de tothom’, consensuat entre el Govern de la Generalitat, la Federació de Municipis de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, l’Ajuntament de Barcelona i la Delegació del Govern a Catalunya”, explica la regidora de Polítiques Feministes, Nereida González.

Un any més, des de l’Ajuntament de la Canonja expressen el seu compromís ferm amb la lluita feminista i denuncien totes les formes de violència masclista que pateixen les dones pel sol fet de ser-ho. “És imprescindible visibilitzar i reconèixer les violències masclistes com una qüestió estructural que atempta contra els drets humans i que ha de ser abordada des d’una perspectiva integral i interseccional per part de les administracions, les institucions i la societat civil”, afirma Nereida González.

Des de la regidoria de Polítiques Feministes de la Canonja s’han preparat actes durant tota aquesta setmana, implicant a tota la societat per tal que es prengui consciència de la importància d’un canvi profund en la societat i en la lluita contra les violències de tot tipus i especialment contra les dones.

Els actes començaran el dimecres 20 de novembre amb un taller de maderoteràpia a càrrec del Centre Horitzó, el dia 22 a l’edifici Època hi haurà una xerrada de Neus Roig, doctora en Ciències Humanes i Socials, que parlarà sobre dels ‘Nadons robats a Espanya entre 1938 i 1996, el casos de Tarragona. Una forma de violència vers les dones’. El dia 23 hi haurà un concert de la Coral Al·leluia a la sala d’actes de l’Escola la Canonja dels grans èxits dels 80.

El dia 24 al Teatre Municipal Orfeó Canongí, i en col·laboració amb l’àrea de Cultura, es podrà gaudir de l’obra de teatre Ludere, que pren com a punt de partida el conte de la Caputxeta vermella, amb la finalitat de projectar a escena situacions d’assetjament sexistes. Això sí, mai de forma grollera o explícita; l’espectacle aborda els temes des d’una perspectiva subtil, per donar peu a la reflexió i al debat. Les invitacions es poden reservar de forma anticipada a la web de Codetickets i al Castell de Masricart, també a les taquilles del teatre una hora abans de la representació.

El mateix dia 25N es durà a terme la lectura del manifest, un a les 13 hores davant de l’ajuntament i un altre a les 19 hores a la Plaça de la Raval a càrrec de l’entitat feminista La Mirada Violeta i acabarem el programa amb un conta contes a la Biblioteca Municipal el dia 26 a les 5 de la tarda.