.

La Cia Vero Cendoya serà l’encarregada d’oferir l’espectacle ‘Cicatrius’ amb el qual es tancarà el programa. Foto: Cedida

Les Jornades d’Inclusió en les arts escèniques, que se celebren a Tarragona aquesta setmana, ofereixen aquest dijous el tercer i últim dia del programa, amb la presentació de les conclusions i un parell d’espectacles al migdia i a la tarda oberts al públic en general al Teatre Tarragona.

Després de dos dies d’activitats, aquest dijous serà el moment per a fer públiques les conclusions dels grups de treball a l’Antiga Audiència. Després d’aquest acte es farà la presentació de les comunicacions, donat que les Jornades ofereixen una oportunitat per a visibilitzar propostes de professionals, col·lectius, artistes, gestors i entitats relacionades amb la inclusió. Enguany s’han rebut 87 comunicacions, un número força més alt que en anteriors edicions. La Comissió Organitzadora de les Jornades seleccionarà de sis a vuit propostes, els autors de les quals les exposaran de manera presencial, moderats per Isabel Pérez (Agència Andalusa d’Institucions Culturals).

Per altra banda, a les 12.15 del migdia hi haurà el tancament institucional, al mateix auditori de l’Antiga Audiència, hi participaran la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos; i el director de la Unitat de Suport de l’INAEM, Carlos Forteza.


Altres notícies:


A continuació, a partir de les 13.00 h, al Teatre Tarragona, es podrà veure el muntatge Helen Keller, ¿la mujer maravilla?, a càrrec del Grupo Chévere (Galícia), el Centro Dramático Nacional (CDN – INAEM) i el Teatre Lliure. Tot comença quan es descobreix la història d’una dona, totalment desconeguda per a Chévere, anomenada Helen Keller. Nascuda a Tuscumbia (Alabama), es converteix en una celebritat mundial pel fet de ser, segons les fonts oficials, la primera persona sordcega a obtenir un títol universitari (Harvard, 1904), després d’un dur procés d’aprenentatge des dels vuit anys. Malgrat això, s’oculta part de la seva vida.

L’últim espectacle de les jornades l’acollirà també el Teatre Tarragona, en aquest cas a partir de les 19.00 h, i es tracta de Cicatrius, de la Cia. Vero Cendoya (Catalunya). Es tracta d’un espectacle de dansa-teatre amb sis intèrprets i amb música en directe, que converteix en moviment el procés científic de la cicatrització de les ferides i planteja al mateix temps la idea de la cicatriu com a signe d’identitat i empremta de les batalles d’un cos. Amb aquest punt de partida i seguint l’esquema de processó itinerant, evocant les festes i processons ancestrals i folklòriques, catalanes i sardes, es posa el focus en el cos i els seus sistemes interns com una col·laboració perfecta. L’entrada a tots els espectacles és gratuïta.

Les 16 Jornades d’Inclusió Social en els Arts Escèniques són d’àmbit estatal i estàn organitzades en aquesta edició per l’Ajuntament de Tarragona i l’INAEM, amb la coorganizació de la Red Española de Teatros, que enguany celebrarà la seva assemblea de manera paral·lela a les Jornades per a connectar els programadors amb les activitats de la cita inclusiva, i de l’Agencia Andaluza de Instituciones Culturales de la Junta de Andalucía. A més la Fundació “la Caixa”, la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, el British Council i Apropa Cultura participen com a entitats col·laboradores.