L’empresa municipal Redessa ha publicat l’informe final de la Consulta Preliminar al Mercat (CPM) per detectar l’interès per a la creació d’un sistema intel·ligent de benchmark per a la identificació i la valoració de projectes empresarials nous i innovadors, a la qual s’han presentat cinc propostes de quatre empreses d’arreu de l’Estat, les quals han aportat diferents solucions tecnològiques avançades.
El procés de CPM es va iniciar el passat 5 de juny de 2024, amb una jornada celebrada a firaReus Events que va servir per presentar el procediment de Compra Pública d’Innovació (CPI) i les diferents tipologies que planteja, i obrir el període de presentació de propostes. Amb la introducció de la compra pública d’innovació a l’Ajuntament de Reus a través de REDESSA, des del consistori es treballa per fomentar la innovació tant en l’àmbit públic com en el privat.
Tal com explica el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de Redessa, Josep Baiges, “aquesta iniciativa subratlla el compromís de la ciutat amb la creació d’un ecosistema empresarial innovador i sostenible, que dona suport al desenvolupament de start-ups i noves empreses mitjançant l’aplicació de tecnologies punteres, com la intel·ligència artificial” i ha subratllat també que “fomenta la col·laboració entre el sector públic i privat, dinamitzant el teixit d’innovació i contribuint al desenvolupament tecnològic i econòmic de la Reus i el territori”.
Altres notícies: |
Un cop resolta la consulta preliminar al mercat, l’empresa municipal Redessa analitza ara les característiques específiques de les tecnologies presentades, per tal de valorar la possibilitat d’impulsar una licitació de CPI, que s’adapti el màxim possible a les necessitats del projecte. Per a fer-ho, des de l’Ajuntament de Reus es treballarà per tenir en compte la visió d’altres agents d’innovació que puguin aportar la seva visió i coneixements al respecte. Aquesta concreció permetrà definir quin format específic tindrà aquesta compra pública d’innovació, que està previst que s’impulsi a principis de 2025.
Les empreses participants a la consulta han estat la Fundació Institut Tecnològic de Galícia, Dealroom.com, Alameda Software Development i Gabinet Ceres SLU. Entre les propostes presentades hi ha un sistema d’anàlisi integral que combina la IA amb el Processament de Llenguatge Natural (PLN); la generació augmentada de respostes (RAG) amb l’objectiu de comparar projectes, calcular índexs d’innovació i fomentar la millora contínua gràcies a la retroalimentació automàtica; una plataforma global interconnectada basada en la IA que permet explorar i connectar l´ecosistema emprenedor, proporcionant informació detallada sobre start-ups i actors clau del mercat per enfortir les decisions empresarials; i sistemes d’assessorament que combinen l’anàlisi de dades amb la intel·ligència humana, o el machine learning per predir l’èxit dels projectes empresarials basant-se en diverses característiques de l’equip i del projecte.
Equip de redacció