.

Despreniment a la T-701 a Cornudella de Montsant. Foto: Bombers

Protecció Civil ha activat en alerta el pla especial d’emergències per risc d’inundacions a Catalunya (Inuncat) davant l’avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que, a partir d’aquest diumenge al migdia i fins dimarts, arriba un nou front de precipitacions que poden superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts al litoral i prelitoral, així com al litoral sud.


Altres notícies:


Les pluges poden ser especialment importants a les Terres de l’Ebre (Baix Ebre i Montsià) on poden superar-se els 40 litres per metre quadrat en mitja hora. Al final de tot l’episodi, en aquests punts, es podria arribar a acumular 200 litres. També es posa en prealerta el Procicat per mala mar al terç sud del litoral i també hi pot haver forts vents al litoral central.

La intensitat de la precipitació s’anirà incrementant durant el proper vespre, i s’espera que sigui especialment alta durant la matinada i fins dilluns al matí. També es preveu la possibilitat d’acumulació de pluja superior als 200 litres en 24 hores a les comarques del Montsià, el Baix Ebre i la Terra Alta així com de 100 litres en 24 hores a les comarques del Tarragonès, el Baix Camp, el Priorat i la Ribera d’Ebre.